Bok olivenolje

Bok om olivenolje

Jørgen Lund fra Hamar er landets fremste ekspert på olivenolje. Han står bak den den oppdaterte norske utgivelsen av boka "Olivenolje" i serien "Det italienske kjøkken".

Publisert

Boka presenterer alle de 18 olivenoljeproduserende regioner i Italia, deres forskjellige oljer og forskjellige smak og duft, og hvordan de kan kombineres med andre matvarer, mer enn 50 oppskrifter.

Boka forteller videre om opprinnelse og historie, om produksjon, gradering, bruk og oppbevaring. I tillegg forklarer den hvordan du kan velge, servere og lage mat med olivenolje. Italia- og olivenoljekjennere vil sette stor pris på boka, men den er lettlest og oversiktelig og enkelt å forstå også for oss som ikke er så dypt inne i materien.

Olivenoljesmaker

Det er Livio Norge i Hamar som i samarbeid med Notabene Forlag gir ut den drøy 60 sider store boka. Den finnes ikke i bokhandelen, men selges av Livio Norge og deres forhandlere. Forfattere er italienerne Leonardo Romanelli og Gabriella Ganigi. Prisen er 179 kroner.

Bak Livio Norge står Jørgen Lund (48), som er Norges første utdannede olivenoljesmaker (Organizzazione Nazionale Assagiotori Olio di Oliva, Imperia, Italia, 2005). Organisasjonen har som målsetting å ivareta og viderebringe den store kulturarven rundt olivenolje.

Til restauranter

Bakgrunnen for hans entusiasme og lidenskap for Italia, italiensk mat og olivenolje var et opphold i Liguria-regionen i perioden 2000 til 2003.

Fra Hamar er Lund i ferd med å bygge opp et riksdekkende olivenoljesalgsapparat, og han selger nå egenimportert olivenolje til privatpersoner, forretninger, restauranter. Flere anerkjente norske restauranter og kokker står på Lunds kundeliste.

Webside: www.livio.no

Powered by Labrador CMS