Fredrikstad_SAS-RAD_lobby

Blankt og stilig hotell i 70-tallsstil

Skinnende speilblanke golv og blinkende krystallbobler i taket møter deg når du tar steget inn i resepsjonsområdet i det splitter nye Radisson SAS-hotellet i Fredrikstad.

Publisert

Det virker staselig, og det er meningen. For det nye storhotellet i Fredrikstad sentrum skal være kjedens flaggskip i Norge. Per dags dato er hotellet kjedens flotteste og mest luksuriøse i Nord-Europa. En ganske god snev av 70-tallets farger og former går igjen over alt, i resepsjonen, i restaurantene og barene, i gangene og på rommene.

­Lyse og mørke blanke flater dominerer. Samtidig er det lagt vekt på at det skal være luftig med åpne store rom og flater. Alt er satt sammen med et sofistikert lyssystem, der du som bruker kan variere fargene. Som i boblene i lobbyområdet.

Forretningsmarkedet

­­­- Du finner ikke et lignende hotell verken i Norge eller i andre land. Dette er eksepsjonelt, hevder hotelldirektør Peter Anker-Møller.

172 nye og moderne hotellrom står til disposisjon for gjestene, som hotelldirektøren i hovedsak tror blir konferanse- og forretningsgjester. For det er dette segmentet hotellet har som hovedmålgruppe.

- Vi har stor tro på Fredrikstad som hotell- og konferanseby. Byen er lokalisert kun en times tog- eller bilreise fra Oslo eller en kort båtreise fra Vestfold. Hvis det trekkes en ring med radius på 100 kilometer rundt byen når vi et befolkningsgrunnlag på en millioner mennesker. Vi er også spente på responsen når Moss Lufthavn Rygge åpner i oktober 2007, Anker-Møller.

Rommene

Gjestene kan velge rom i to forskjellige designretninger, urban- eller ocean-stil.

I de urbane rommene er det mørkt treverk og mye bruk av orange puter og farger. I de oceane rommene er det lysere, her er det brukt lyst treverk og lysere farger, mye lyseblått og lysegrønt.

16 av rommene har såkalt businessclass standard, og flere av rommene er tilpasset

bevegelseshemmede (ANC-rom). Disse er store og romslige, og selges også som businessclass rom når de ikke er bestilt av bevegelseshemmede. De fleste rommene har tepper, men enkelte rom i tredje etasje er også allergitilpassede med parkett.

Og 70-tallets farger og former går igjen. Hvor du enn beveger deg får du følelsen av at design og innredning har en tydelig sammenheng.

- Vi har valgt en stil, og den er gjennomført, kommenterer servicemanager Henning Pentz Pedersen mens han viser oss rundt på nyhotellet.

Arkitekttegnet

Det er den svenske interiørarkitekten Christian Lundwall som har innredet hotellet med moderne og funksjonelle løsninger. Arkitekt Geir Hermansen har stått for det eksteriørmessige. Det utvendige har blitt diskutert lokalt. Noen i lokalbefolkningen synes at det gamle gule Pizzanini-kvartalet i tre er blitt til en mørk betongkoloss uten stil.

Arbeidet startet i november 2004. Pizzanini-kvartalet ble revet, og fra januar 2005 ble 30 000 tonn stein fraktet bort. Totalt har utbyggingen av det som nå heter Lykkebergkvartalet kostet om lag 400 millioner kroner. Hotellet er lokalisert i tilknytning til rådhuset og det nye flerfunksjonelle kulturbygget i Fredrikstad, et område som Fredrikstad kommune har investert flere hundre millioner kroner på å fornye.

Restaurant Filini

Når vi spør hotelldirektøren hva han vil trekke mest fram med det nye hotellet, svarer han raskt Restaurant Filini. Det er hotellets frokostrestaurant og attraktive kveldsrestaurant.

Filini-konseptet, som er utviklet av matskribenten Roy Ackerman i samarbeid med Rezidor, skiller seg fra en tradisjonell hotellrestaurant. Restauranten tilbyr mat inspirert fra Italia og Middelhavet til både hotellgjester og øvrig publikum.

­- Her er det høyt under taket, en uformell og usnobbete atmosfære, og god mat til en akseptabel pris, sier Anker-Møller.

Storkjøkkenet tilknyttet Filini er av det mest moderne du kan finne. Grunntilberedningen av maten finner sted bak i lokalene, men ut mot restauranten er det en åpen løsning slik at gjestene kan se kokkenes sluttfinish på maten som skal serveres.

Sky Bar og Diamond Hall

En speilblank trapp opp finner vi Lounge Bar, tilknyttet resepsjonen. Også denne er innredet i moderne stil, og i et av hjørnene finner vi to designerstoler. Der ligger det an til at du kan ta ettermiddagsluren...

I mai 2007 åpner også hotellets Sky Bar i toppetasjen. Her kan det nytes en drink eller en halvliter på byens tak - med utsikt over sentrumsområdet og sågar også ut mot skjærgården. Hotelldirektøren tror at baren blir et populært sted både for gjestene og for lokalbefolkningen.

Diamond Hall er hotellets storsal. Denne kan huse 400 mennesker, og på veggene finner vi igjen de samme lilla rette neonlysstripene som vi så i resepsjonen.

Den tidligere kinosalen i Fredrikstad, Den Blå Grotte, ligger vegg-i-vegg med Diamond Hall, og er blitt en integrert del av hotellet. Salen, som tar 440 personer i auditorium, kan benyttes til ulike formål.

Utfordring

Igangsettingen av et nytt hotell er selvfølgelig også en stor utfordring - med takling av "barnesykdommer" og igangsetting av nye systemer.

- Det dreier seg jo om et helt nytt hotell. Alt personell er nytt. Dessuten har vi tatt i bruk et nytt bookingsystem (Opera), kommenterer servicemanager Pentz Pedersen.

Hotelledelsen har også lagt stor vekt på hotellsikkerheten, og foruten adresserbart brannalarmanlegg, sprinkelanlegg i alle rom og fellesområder og ekstralås og sikkerhetslenke på alle rom, kan gjestene også nyte godt av en egen romsafe på samtlige rom.

- Vi har lagt stor vekt på enkle løsninger. Alt for å gjøre det enkelt både for gjestene og dem som arbeider her. Det finnes blant annet sentralstøvsuger over alt, påpeker Anker-Møller.

Powered by Labrador CMS