Arktisk_Grillet-tørrfisk3
Arktisk_Grillet-tørrfisk3

Arktiske fristelser

Restaurant Haldde på Quality Vica Hotell i Alta tilbyr grillet tørrfisk og andre nordnorske fristelser.

Publisert

Tørrfisken, som har ifølge hotelldirektør Knut Rydningen blitt en bestselger, vannes først godt ut (cirka en uke). Den skinn- og beinfrie fisken grilles deretter med litt hvitløksmør, slik at den får en syrlig og behagelig smak og en mør konsistens. Tilbehør: stuede gulrøtter, dill, stekt bacon og baconfett - og poteter, naturligvis.

Reinhjerte

Lokalisert nært Finnmarksvidda og reinens rike, er reinhjerte (bildet) en selvfølge på forrettmenyen. Etter tre timers salting, deles hjertet opp i tynne skiver og stekes i pannen med fersk timian. Som tilbehør brukes en noe spesiell tyttebær - tilsatt en dash Jägermeister.

Men også på hovedrettmenyen står reinskjøtt: reinsdyrfilet, "Lavvu Gourmet" (forsiktig stekt røkt bokna reinsdyrlår) - og Finnmarkstallerken: bokna reinlår, kreklingglasert rypebryst og elgmedaljong.

(På forrettmenyen for øvrig: Kamchatkakrabbe-salat, og andre småretter av lokale råvarer som hval, laks og blåskjell.)

Timian- og bjørkeskuddristede reinhjerter servert på rosmaringrillet toast med karamellisert rødløk og stekt sjampinjong sammen med tyttebær tilsatt litt Jägermeister. Før reinhjertene stekes i pannen saltes det i tre timer.

Lokale råvarer

Av andre eksotiske hovedretter kan nevnes boknatorsk, torskefilet, ørret, laks eller kveite - alt etter gjestens lyst og ønske.

Videre er "Moby Dick", hvalkjøtt tradisjonen tro vendt i mel, salt og pepper og siden stekt i pannen med løk, meget populær.

Dessert og nattmat

- Også på dessertsiden kan du velge mellom viddas delikatesser, som for eksempel "En smak av Finnmark", som serveres i reir laget av karamell fylt opp med sorbeter av tyttebær, multer og blåbær, opplyser hotelldirektør Knut Rydningen på Vica.

- Og skulle gjesten bli sulten etter stengetid på kjøkkenet, byr Vica på en enkel nattmeny med bl.a. husets bacalao.