Valhalla3 nett
Valhalla3 nett

Annerledes hotelldrift på plankebyens tak

Hanne Sofie Walther og Roy Klokk kombinerer klokkesalg med drift av Fredrikstads mest særegne hotell.  

Publisert

Roy Klokk driver Klokks Import parallelt med driften av Hotel Valhalla på Sankthansfjellet, eller Fredrikstads tak. I resepsjonen kan gjestene studere utvalget, og selvfølgelig kjøpe et ur hvis det passer seg slik.

- Våre gjester synes det er moro og annerledes. Det er jo ganske sjeldent å finne et klokkeutvalg i et hotell, innrømmer de to unge driverne. De ønsket å satse på noe i tillegg til den ordinære hotelldriften.

Leier hotellet

Walther og Klokk leier hotellet av eier Bjørn Bringa, som kjøpte huset fra 1870 på slutten av 1990-tallet. Han bygde om husets to store saler til seks enkeltrom, ni dobbeltrom, et trippelrom og en liten leilighet.

Hotellvirksomheten startet i 1998. Hanne Sofie Walther var med som ansatt fra starten av, og fikk etter hvert muligheten til å drifte hele hotellet.

Siden 1. juli 2001 har de to drevet hotellet som et eget frittstående selskap. Hotel Valhalla er også med i kjeden Ditt Hotell, en kjede for små hotell.

- Kjedetilknytningen har vært utelukkende positiv for driften, mener paret.

Panorama

I lokalene som en gang i tiden ble disponert av avholdsbevegelsen Godtemplar i Fredrikstad, drives det nå hotell. Her serveres det nå drikkevarer som ikke kan assosieres med det avholdsbevegelsen en gang serverte da de holdt til i bygningen.

Hotel Valhalla ligger spektakulært til, på Sankthansfjellet. Fra frokostsalen har du panoramautsikt utover plankebyen. Tar du med deg drinken opp vindeltrappa helt øverst i tårnet, kan du i ro og mak nyte den samtidig som du kan se langt utover byens grenser. Hvaler skimtes i det fjerne.

Arbeidsfolk

- Sommeren er vår høysesong med fullt belegg nesten hele tiden. Vinterstid er det tilsvarende rolig, med våren og høsten som mellomsesonger. Utenom høysesongen er det stort sett arbeidsfolk som overnatter hos oss. Vi har mange stamkunder og faste firmaer som bruker oss. Totalt sett er vi fornøyd med belegget, forklarer Walther.