ABC rest2
ABC rest2

ABC Restaurant: Svensk, asiatisk og amerikansk

Hotelledelsen har ikke, for enkelhetens skyld, valgt de tre første bokstavene i alfabetet. - Bokstavene ABC i restaurantnavnet står rett og slett Asia Bohuslän California, forklarer hotelldirektør på Quality Spa & Resort i Strömstad, Anders Pertun.

Publisert

Men egentlig er det fritt opp til deg hva du synes bokstavene skal stå for. For når du tar steget inn i restauranten på Quality Spa & Resort i Strömstad skinner skiltet mot deg; det kan stå for Amazingly Bold Cooking, A Baywatch Character, Anna Bjuder Calle og en rekke andre mulige varianter med ABC...

For alle

- Navnet står for Asia Bohuslän California, men det er i grunnen en lek med bokstaver. ABC kan tolkes på hundrevis av andre måter. Poenget er å lage en restaurant for alle.

- Tanken er at det skal være mulig å få en middag for 95 kroner. Og på høyere prisnivåer. I restauranten ønsker vi å bruke lokale råvarer i kombinasjon med det asiatiske og amerikanske kjøkkenet, sier Pertun, og presiserer:

- Vi har dratt med det amerikanske vestkystkjøkkenet. Selv om det er sushi, fisk eller skalldyr som er viet stor oppmerksomhet på menyen skal det også gå an å få bestilt en enkel hamburger, understreker Pertun.

Båtfolk

Råvarene er hentet lokalt, fra Bohuslän og den svenske vestkysten, mens kokkene med kjøkkensjef Marcus Mildén i spissen har hentet sin kulinariske

inspirasjon fra Asia og California for å komponere rettene som både hotellgjester og båtfolk kan nyte. For rett utenfor restaurantvinduene kan du som gjest skue utover en stor marina. Der legger mange båter på vei opp kysten til.

- Og for dem skal også ABC Restaurant være et naturlig sted å spise middagen i, forklarer Pertun.

Utsikt mot Strömstad

I ABC Restaurant & Bar serveres både frokost, lunsj og middag - og drinkene litt senere på kvelden. Det er veldig luftig under taket i lokalene, men enkelte små rom kan skilles ut for mindre og mellomstore lukkede selskaper.

Totalt er det plass til 400 mennesker i den store restauranten. Sommerstid legges det også opp til utendørs servering med plass til 200 personer. Herfra er det utsikt over fjorden mot Strömstad sentrum.