Gunnar Hvarnes

NM i kokkekunst 2008 med internasjonal profil

Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2008 arrangeres 30. juni i forbindelse med Bocuse d'Or Europa i Stavanger.

Publisert

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) har takket ja til tilbudet fra Bocuse d'Or Europa om å bruke denne arenaen til NM i kokkekunst i 2008.

NM har alltid vært en viktig arena for landets fremste kokker, og en unik mulighet for kokker til å profilere sin kompetanse nasjonalt.

Når NKL nå legger konkurransen i 2008 til Bocuse d'Or Europa er dette for å gi deltakerne en unik opplevelse, og med fokus på muligheter: muligheter for deltakerne til å profilere seg til et stort spekter av bransjen, muligheter for å knytte kontakter nasjonalt og internasjonalt, og mulighet til å se og lære av forbilder innen kokkeyrket, heter det i en pressemelding fra NKL.

Knytter bransjen sammen

Bocuse d'Or Europa knytter flere aktiviteter for bransjen sammen: Buffet, den årlige utstillingen for bransjen og den matkulturelle konferansen Food for the future, som også er et prosjekt i samarbeid med Stavanger2008 Europeisk kulturhovedstad

Nå får også nettverket til Norges Kokkemesteres Landsforening en aktivitet å fremme under denne arenaen. Det betyr at det er ikke bare deltakerne i NM i kokkekunst som får muligheter til å knytte kontakter, men det blir et gode for alle landets kokker som besøker arenaen.

Internasjonalt forum

NM i 2008 blir en nasjonal aktivitet på et internasjonalt forum.

- Våre samarbeidspartner får nye profileringsmuligheter. NM i 2008 tar med seg de kvalitetene arrangementet har opparbeidet seg gjennom en årrekke: godt dugnadssamarbeid med kokkenes mesterlaug og fokus på at deltakere skal få best mulig tilretteleggelse for å gjøre det godt i mesterskapet. NM i 2008 skal være en kvalitets arena, og gi alle involverte en positiv opplevelse, heter det i pressemeldingen.

Samarbeid

Formann i Norges Kokkemesteres Landsforening, Håkon Reigstad, er stolt over å kunne tilby deltakerne i NM denne unike muligheten: et nasjonalt mesterskap arrangert i de samme omgivelsene som en Bocuse d`Or konkurranse.

- Jeg håper at et par av dommerplassene kan bli ivaretatt av kokker fra Bocuse d`Or organisasjonen. Et slikt samarbeid mellom foreningene som arbeider for kokkefagets fremme vil utvilsomt ha en positiv effekt både på videre samarbeid, samarbeidet vil også være meget gjevt for årets deltakere, uttaler Reigstad.

Oppgaven til konkurransen vil utlyses i slutten februar 2008 på blant annet NKLs nettside: http://www.nkl.no/

"
Powered by Labrador CMS