Illustrasjonsfoto hotelldrift

Kurs i hotelldrift

Trysilakademiet vil arrangere eget kurs i hotelldrift. Målet er å gjøre tryslingene kvalifisert for jobber ved de nye storhotellene i Trysilfjellet. Det første kurset starter i april 2008.

Publisert

Radisson SAS planlegger å åpne sitt flaggskip på Turistsenteret i Trysil til jul 2008, mens Estatia og Choice nettopp har stukket spaden i jorda for sitt kjempehotell i Fageråsen på nordsiden av alpinanlegget.

Totalt vil det kunne bli behov for omlag 200 ansatte ved hotellene.

Alle typer personell

- Hotellene vil ha behov for mange typer personell. Her snakker vi blant annet om resepsjonister, aktivitetsledere, renholdsarbeidere, servitører og barkeepere. Vårt hotellkurs er ment å skulle gi personer som vil jobbe ved et hotell innføring i hvordan hoteller drives, sier prosjektleder i Trysilakademiet, Staffan Bergqvist.

Kompetanse Ved begge hotellene vil det bli behov for å importere arbeidskraft utenfra, men både Radisson SAS og Estatia har gitt uttrykk for at de gjerne også vil ansette lokale folk.- Min jobb som prosjektleder er å se hva Trysil trenger av kompetanse. Nå vet vi at det vil bli behov for hotellansatte, og da fokuserer vi på det, uttaler Bergqvist.

Positiv respons

Bergqvist forteller at han har samtaler med folk i Radisson SAS-systemet som er godt fornøyd med at Trysilakademiet vil utdanne folk innen hotelldrift. - Du har aldri noen garanti for at du får jobb ved hotellene sjøl om du tar kurset. Men du står i hvert fall bedre rustet til å kunne ta en jobb, sier Bergqvist.

Østlendingen

Powered by Labrador CMS