Jonas Gahr Støre
Jonas Gahr Støre

Gahr Støre til Sjømatdagene på Hell

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kommer til Sjømatdagene på Hell like ved Trondheim lufthavn Værnes, som arrangeres 22. til 24. januar 2008.

Publisert

Laksedagene og Oppdrettsdagene er havbruksnæringens største faglige og sosiale arrangement. Nå utvides arrangementet ytterligere med Hvitfiskdagene og Industridagene og får navnet Sjømatdagene. Sjømatdagene vil dermed inneholde fire parallelle konferanser.

- Vi ønsker å tilby en komplett konferansepakke for norsk fiskeri- og havbruksnæring, sier Håvard Y. Jørgensen, assisterende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL)

Åstedet er som alltid Hell, like ved Trondheim lufthavn Værnes, 22 til 24. januar 2008.

Industri og hvitfisk

Nytt av året er en egne konferanser for industri og hvitfisk.

- Den siste tiden har vist oss at utfordringene innen markedsadgang er de samme for oppdrettsfisk og fanget fisk. I tillegg til å ha en fellessesjon, ønsker vi også å tilby en egen dag for utfordringer som er spesielt knyttet til hvitfisk

- NSL mente videre at det var på tide at norsk fiskeindustri fikk sin egen konferanse. Som kjent begrenses veksten i Norsk sjømatindustri av høye tollsatser. NSL ønsker lønnsom foredling i Norge, og Industridagene skal sette søkelys på de faktorene som skal til for å lykkes med dette, sier Jørgensen.

Mange temaer

Av andre temaer som berøres nevner Jørgensen forskjellsbehandling av myndighetene i reklame for fisk og kjøtt, effekten av valutakursendringer, evaluering av kvaliteten på fersk fisk, fisk og helse, tildeling av nye konsesjoner i 2009 og Pancrease Disease.

Politisk ledelse fra Fiskeri- og kystdepartementet vil også bidra med to foredrag under Sjømatdagene.

Miljøendringer og transportproblemer har i økende grad blitt en del av hverdagen, og har også fått sin fortjente plass under arrangementet. Men hjelper det å faktisk "ro fiske" for å hindre at Golfstrømmen skal stanse i 2080? Det ligger an til frisk debatt..

Arrangementene på Hell er et samarbeid mellom NSL, SpareBank1 Midt-Norge, AKVA Group, IF forsikring, Petersson AS og FHF.

For program og påmelding kan du lese mer på hjemmesiden til NSL: http://www.nsl.no/

"