Listeriabakterie

En løsning på problemet med Listeria?

I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) er Listeriose, sykdommen forårsaket av Listeria Monocytogenes, en meget alvorlig matbåret infeksjon. Det nyutviklede produktet Listex kan ta knekken på styggedommen. Under Sjømatdagene på Hell presenteres nyheten.

Publisert

Mennesker med nedsatt immunforsvar, spedbarn og gravide er de som rammes verst av smitte fra Listeria.

Bekjempelse av Listeria er aktuelt innen produksjon av ost-, fisk- og kjøttprodukter, og matindustrien jobber kontinuerlig for å finne løsninger som kan eliminere bakterien.

Bakteriespisende virus

I høst ble EBI Food Safety kåret til vinner av "Most Innovative Food Ingredients 2007" med produktet Listex.

Listex tar utgangspunkt i bakteriespisende virus (bakterievirus) ved bekjempelsen av Listeriabakterien. Metoden fungerer ved at viruset fester seg på bakterien, viruset formerer seg deretter i bakteriecellen, og bakterien dør (revner) når nye virus blir frigjort.

Viruset angriper kun Listeriabakterien, og vil derfor ikke utgjøre noen fare for vennligsinnet bakterieflora.

Sjømatdagene

Administrerende direktør Mark Offerhaus i EBI Food Safety presenterer den prisvinnende nyheten under Sjømatdagene på Hell utenfor Trondheim 22. til 24. januar.

Powered by Labrador CMS