logo_bocuse_dor
logo_bocuse_dor

Total E&P Norge AS blir samarbeidspartner for Bocuse d`Or Europe

Bocuse d'Or Europe (Europamesterskapet i kokkekunst) har fått TOTAL E&P NORGE som samarbeidspartner.  

Publisert

Mesterskapet arrangeres i Stavanger 1. og 2. juli neste år, og samler fremadstormende kokker fra 20 nasjoner.

Nyheten ble gjort kjent onsdag 29. august; Patrice de Viviès og Eyvind Hellstrøm signerte samarbeidsavtalen mellom Total E&P Norge og Bocuse d'Or Europe. Dermed er det franske selskapet med base i Stavanger, den første hovedsamarbeidspartneren til kokkekonkurransen som er den mest prestisjefylte noensinne arrangert i Norge.

Prestisje-arrangement

Bocuse d'Or ble etablert i 1987 og samler hver annet år kokketalenter fra hele verden i Lyon for å vise sine ferdigheter og sitt lands kulinariske spesialiteter. I løpet av årene har det blitt et mediashow uten like. Et kokkenes Formel 1-race.

Norge er utpekt til å arrangere, for første gang, Europamesterskapet som både gir tittelen "Bocuse d'Or Europe" og er kvalifiserende til finalen i Lyon i 2009.

Unik norsk mulighet

- Dette er en unik mulighet og et krafttak for Norge. Det krever samarbeidspartnere både fra privat næringsliv og det offentlige. Det er derfor viktig og svært gledelig for oss at en internasjonal aktør, med god lokal forankring i Stavanger, ser mulighetene i prosjektet. Spesielt hyggelig og nyttig med Total E&P Norge er den franske linken, sier president i Bocuse d'Or Europe, Eyvind Hellstrøm.

Utveksling av kunnskap

Adminstrerende direktør for Total E&P Norge , Patrice de Viviès, følger opp:

- For oss i Total E&P Norge er det et mål for våre sponsoraktiviteter å bidra til utveksling av kunnskap og verdier mellom Norge og Frankrike. Samarbeidet med Bocuse d'Or Europe kan bidra til å øke forståelsen for fransk matkultur, der samværet rundt det gode måltidet spiller en viktig rolle, sier Viviès, og fortsetter:

- Total-gruppen støtter aktiviteter innenfor kultur og miljø på verdensbasis. I Norge har vi lange tradisjoner for å støtte lokal og regional kultur. Et eksempel er vår rolle som hovedsamarbeidspartner for Stavanger2008. Når Stavanger nå for første gang skal arrangere Europamesterskap i kokkekunst ønsket vi selvfølgelig å bidra til gjennomføringen av denne spennende begivenheten.

Brobygger

Gastronomien er brobygger for gode relasjoner, bordets gleder fører mye hyggelig såvel som business resultater med seg. Under Bocuse d'Or Europe blir gastronomien brobygger mellom 20 europeiske nasjoner som skal presentere sitt aller beste på kjøkkenet.

Hver og en av kokkene skal beherske både temperatur, varme og smak med presisjon og djervskap.

Energikilden er gass - resten er nesten ekstremsport.

- Salg av gass er viktig for Total i Norge og det utgjør en betydelig del av vår samlede omsetning. Kokker foretrekker gass som energikilde ved tilberedelse av mat. Under konkurransen neste år vil deltakerne tilberede mat av høy kvalitet. Utfordringene for oss og deltagerne i Bocuse d'Or er veldig forskjellig, men kvalitet og vilje til kreativ nytenkning er grunnleggende verdier for begge parter, sier Patrice de Viviès.