Geiranger
Geiranger

Rekordmange fjord-overnattinger

Aldri tidligere har så mange turister overnattet på hoteller, hytter og campingplasser i fjordregionen som i år.

Publisert

Fjord Norge-regionen består av de fire vestlandsfylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, og flere hotelldirektører Horeca har snakket med i det aktuelle området melder om svært gode besøkstall denne sommeren.

13,6 prosents økning

Første halvår ble det registrert 2 943 000 overnattinger mot 2 590 000 året før. Det gir en vekst på hele 13,6 prosent.

Den sterkeste veksten kommer fra det internasjonale markedet som har økt med hele 17,1 prosent første halvår. Det er spesielt nederlendere og briter som sørger for veksten, men også tyskerne inntar norske overnattingssteder.

Hyggelig vekst

- Dette er en sterkere utvikling enn det vi hadde turt å tro på. Etter en historisk vekst på 12 prosent i antall utenlandske overnattinger i 2006 hadde vi prognosert en fortsatt vekst på omkring 10 prosent for inneværende år. Utviklingen så langt i år tyder på at den prognosen vil sprekke på en hyggelig måte, sier administrerende direktør i markedsføringsselskapet Fjord Norge AS, Terje Devold, i en kommentar til tallene.

Utlendingene kommer

Fjord Norge-regionen har siden 2005 opplevd en samlet vekst på 420 000 utenlandske overnattinger, noe om utgjør en økning på 26 prosent. Norge for øvrig har i samme periode en økning i antall utenlandske overnattinger på åtte prosent, noe som understreker den posisjonen som regionen har opparbeidet seg i de internasjonale markedene.