scandic_logo
scandic_logo

Reduserer utslippene

Etter 14 års miljøarbeid presenterer Scandic Hotels nå resultatene. Blant annet er CO2-utslippet per hotellnatt redusert med 31 prosent.

Publisert

I løpet av ti år har hotellkjeden redusert mengden usortert avfall fra 1,5 kg til 0,5 kg per gjestenatt. De fossile CO2- utslippene er dermed redusert med hele 31 prosent, skriver boarding.no.

Gode resultater

Avfallsbesparelse er bare en av Scandics mange miljøtiltak. I løpet av ti år er energiforbruket per gjestenatt redusert med 17 prosent og vannforbruket med 14 prosent. Engangsemballasjen er kuttet ut, noe som innebærer at 400 millioner engangsemballasjer ikke er blitt produsert eller kastet.

Bærekraftig samfunn

Målsetningen med Scandic Hotels miljøarbeid er å bidra til et mer bærekraftig samfunn. Samtlige av Scandics hoteller i Norge har deltatt i arbeidet, og stiftelsen Svanemerking har vært en viktig samarbeidspartner.

- Vi som hotellkjede har store muligheter til å påvirke, gjennom å vise hvordan vi alle, ved å ta noen enkle grep i hverdagen, enkelt kan redusere vår belastning på miljøet, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør for Scandic i Norge.

Mange tiltak

Resultatene er oppnådd gjennom effektivisering av ressursbruken. Eksempler på dette er belysning som blir styrt ved tilstedeværelse, termostatstyrt oppvarming, bruk av fornybar energi, sparedusjer, -kraner og -toaletter, økologisk mat og kildesortering. I tillegg til dette, har alle 5700 Scandics medarbeidere gjennomgått en miljøutdannelse.

(Kilde: Boarding.no)