Mikael-Forelius
Mikael-Forelius

Kokkestipend til Mikael Forselius

- Jeg har et oppriktig engasjement og er genuint opptatt av norsk mat og utviklingen av norsk matkultur. Det sier Mikael Forselius, direktør på Stiklestad Hotell. Torsdag mottok han Bondelagets kokkestipend under Matfestivalen i Ålesund.

Publisert

Mikael Forselius har en bred erfaring som kokk som strekker seg fra mangesidige oppgaver ved grytene i restaurantverdenen i Stockholm, til stillinger som kjøkkensjef og daglig leder på Røros og i Trondheim. I dag er han hotelldirektør ved Stiklestad Hotell/Stiklestad Nasjonale Kultursenter.Flere hedersbevisninger Mikael Forselius har fått Trøndersk Matpris, han fikk pris for Norges beste frokost i 2005 og 2006, og ble i 2006 utnevnt til årets unge Hotelier i Norge.

- Jeg skal vise at norske bønder virkelig er opptatt av mat, sier Mikael Forselius. - Når vi bruker råvarer fra egen region, bygger det også en stolthet i produktet og i regionen. Lykkes vi med det i Norge, sender det også positive signaler til det internasjonale markedet - noe som igjen vil gi positive effekter for reiselivet, og norsk kulturformidling gjennom mat, understreker han.

Femte stipend

Det er femte gang Norges Bondelag deler ut sitt kokkestipend. Stipendet skal bidra til bedre kontakt mellom kokk og bonde - og skape grunnlag for å bygge videre på norsk matkultur i form av bedre råvarer og foredlingen av disse.