Sitrustiramisu nett
Sitrustiramisu nett

Dessertvariant: Frisk Sitrustiramisu

Tiramisu er en velkjent dessert, men den kan varieres. Her er konditorlandslagets Ann Jeanett Patersons Tiramisuvri, med appelsin i stedet for kaffe.

Publisert

Ann Jeanett jobber som konditor på Color Lines Prinsesse Ragnhild. Hun er bare 25 år, men likevel med en erfaring som går utenpå de fleste. Hun har praksis fra både seksstjerners cruiseskip og deltakelse i flere konkurranser med flagget på brystet, sin unge alder til tross.

Til glede for Horecanytts leser bidrar hun her med et forslag til Tiramisu, med egen vri:

Tiramisuen dekoreres med kakaopulver, syltet appelsinskall eller appelsinchips. Enkelt og lekkert.

Ann Jeanett velger å bruke qimiq i desserten, fordi det gjør tiramisukremen mer smidig, samtidig som den får en god kremete smak og konsistens. Holdbarheten blir også bedre. Hun anbefaler det samme i alle tiramisuer.

TIRAMISUKREM

* 400 g mascarpone

* 3 eggeplommer

* 120 g sukker

* 100 g qimiq

* 2 dl fløte

* 1 appelsin, zest og juice

Ha eggeplommer og sukker i en stålbolle, og rør i et vannbad til sukkeret er oppløst. Lettpisk fløten. Pisk romtemperert qimiq for hånd til en glatt masse. Ha i temperert mascarpone og pisk glatt. Ha deretter i eggeblandingen og pisk dette sammen. Vend til slutt inn lettpisket fløte, appelsinsaften og appelsinzest.

FINGERKJEKS

* 50 g eggeplomme

* 15 g melis

* 10 g mel

* 180 g eggehvite

* 70 g sukker

* 1 klype salt

* 55 g hvetestivelse

* 50 g mel

* Grand Marnier og appelsinjuice

Bland forsiktig eggeplomme, melis og mel (ikke pisk). Pisk eggehvite, sukker og salt til stiv marengs, og vend inn eggeplommene. Vend forsiktig inn mel og stivelse. Sprøytes på silikonmatter, sikt over lett med melis, og stek på 180 grader.

Oppskriften kan brukes til kake eller dessert, men til sommeren passer denne i flotte høye glass. Legg lagvis med kjeks og tiramisukrem i glassene. Dynk kjeksen godt i en 50/50 blanding med appelsinjuice og Grand Marnier.

Pyntes med drysset god kakao og syltet appelsin.