NM-vinner-i-seafood
NM-vinner-i-seafood

Amdahl ble norgesmester i sjømat

Bjørnar Amdahl er kåret til Norgesmester i Sjømat 2007, under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Publisert

Under Matfestivalen i Ålesund konkurrerte åtte finalister i faglige ferdigheter i håndskjæring, klargjøring av produkter for salg og eksponering av sjømatprodukter.Vinneren ble altså Bjørnar Amdal som til daglig jobber som kokk og ferskvaresjef ved Meny Grønland. Nummer to ble tittelforsvarer Klas Roger Arvesen, Meny Indre Havn, og på tredjeplass kom Johnny Guthe, også Meny Indre Havn. Norges beste fiskehandlere

NM i sjømat er en konkurranse som samler landets fremste fiskehandlere. I korthet går konkurransen ut på at den som lager det mest delikate produktet, basert på havets mangfold og delikatesser, står igjen som vinner. Deltakerne skjærer fileter, stykker fisk, anretter sjømat og presenterer den på best mulig måte.

Fagkunnskap og kreativitet Hensikten med NM- konkurransen, som i år ble gjennomført for fjerde gang, er å framelske fagkunnskap og kreativitet i manuelle fiskedisker - det være seg i spesialiserte fiskebutikker eller dagligvareforretninger. Ansvarlig for konkurransen er Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).