Runa Kvendseth og Aleksander Vartdal er med på det norske juniorkokkelandslaget, som har sikret to gullmedaljer i VM i Luxembourg. (Foto: Morten Holt)

Norges tredje gull i VM

Norge har i dag sikret sin tredje gullmedalje av tre mulige i VM for kokkelandslag (Culinary World Cup) i Luxembourg.

Publisert
Juniorkokkelandslaget tok sitt andre gull i VM i Luxembourg. (Foto: Morten Holt)

Denne gangen var det juniorlandslaget som fikk gull for sin varmmat, som de laget og serverte til dommerne mandag.

Se hva juniorlaget serverte lengre ned i saken

Lørdag ble det gull til seniorlandslaget for sin varmmat, mens juniorlaget fikk gull for sin kaldmat-buffet.

Les også: To gull til Norge i VM for kokkelandslag

Juniorlandslaget består av Eirik Tufte (fra venstre), Aleksander L. Vartdal, Christian Honstad, Geir Magnus Svae (kaptein), Runa Kvendseth og Aron Espeland. (Foto: Sebastian Ludvigsen, Matbyrået Impuls)

Målet er nådd

Juniorlandslaget serverte sin 3-rettes varmmatmeny til 70 gjester i «Restaurant of Nations» mandag kveld.

– Kokkene har levert fantastisk i begge sine konkurranser, og jeg er svært stolt av dem. Med disse to gullmedaljene har vi nådd målet vi har jobbet for i 17 måneder, sier kapteinen på laget, Geir Magnus Svae, til daglig konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi.

I tillegg til gårsdagens konkurranse i varmmat, leverte juniorlandslaget lørdag en Contemporary-buffet til 12 personer, som ble servert som en fem-retter.

Junior-pepp før konkurransen i VM i kokkekunst i Luxembourg. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Med to gullmedaljer på like mange forsøk ligger nå juniorlaget meget godt an til en hederlig pallplass når totalvinnerne kåres torsdag.

Seniorlandslaget i aksjon i dag

I dag tirsdag skal seniorlaget servere sin kaldmat-buffet, og resultatet derfra er ventet i kveld.

Den endelige premieutdelingen – der totalresultatet gjelder for junior- og seniorlaget, finner sted torsdag kveld.

Les også: Disse er med på de norske kokkelandslagene

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene

Dette serverte juniorene i varmmat-kategorien i VM

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Norges forrett i varmmatkonkurransen i VM i Luxembourg for juniorer. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Norges hovedrett i varmmatkonkurransen i VM i Luxembourg for juniorer. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Norges dessert i varmmatkonkurransen i VN i Luxembourg for juniorer. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Powered by Labrador CMS