Du er her

NM er i gang

NM i kokkekunst er i gang i Grieghallen i Bergen. Fire kokker konkurrerer i dag, de resterende seks i morgen.
Av Morten Holt
Publisert 28.09.2017 10:03

Disse fire kokkene er i aksjon nå:

Odd Ivar Jørgensen fra Søstrene Karlsen i Trondheim var først ut, i kjøkken nummer 1. Deretter finner vi Sondre Bruvik Ellingstad (frilans-kokk) i kjøkken 2, Caroline Øverland fra Spiseriet i Stavanger i kjøkken 3 og Richard Eide Sundal fra Scandic St. Olavs plass i Oslo i kjøkken 4.

Startrekkefølgen i morgen fredag

De resterende seks deltakerne skal i gang i morgen, når også NM for servitører arrangeres.

Dette er startrekkefølgen i morgen (servitørenes navn bak deltakeren):

Kjøkken 5: Morten Klever (Publiko, Oslo). Servitør Sara Bjerkelund.

Kjøkken 6: Kjell Patrick Ørmen Johnsen (Credo, Trondheim). Servitør Rolf Eivind Wendstad.

Kjøkken 7: Lukasz Brekke (4Service Flesland, Bergen). Servitør Marius Tjelta.

Kjøkken 8: Kim Daniel Opseth Norbom (Strand Restaurant, Bærum). Servitør Erling Nordås.

Kjøkken 9: Runa Kvendseth (Statholdergaarden, Oslo). Servitør Kristoffer Aga.

Kjøkken 10: Frida Netland Berge (To Rom & Kjøkken, Trondheim). Servitør Birk Torp.


– Det er en sterke deltakere med i 2017-finalen av NM i kokkekunst, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius. (Foto: Morten Holt)

Les mer om alle deltakerne og NM i kokkekunst 2017 her

Får Kongepokalen

NM i kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening, og i år er det Kokkenes Mesterlaug i Bergen som står for arrangementet.

– NM i kokkekunst er en individuell konkurranse der vinneren går videre til Nordisk mesterskap, og dessuten får tildelt Kongepokalen, sier daglig leder Espen Wasenius i Norges Kokke­mesteres Landsforening (NKL).

– I år har vi en sterk deltakerliste, og vi har store forhåpninger at vår norske vinner skal hevde seg meget bra i Nordisk Mesterskap senere, sier Wasenius videre.

Oppgaven i NM i kokkekunst 2017


I årets konkurranse skal hovedretten lages på Gilde-lam fra Hardanger. (Foto: Gilde/Nortura Proff)

I årets konkurranse skal deltakerne komponere en treretters meny til 12 personer hvor råvarene på forhånd er valgt av arrangøren NKL.

Forretten skal være vegetarisk, og hovedretten skal lages på Gilde-lam fra Hardanger. Desserten skal komponeres med økologisk Valrhona-sjokolade.

Vinneren kåres fredag kveld.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her