Mye heder til Det Norske Brenneri i San Francisco World Spirits Competition 2019 (SFWC). (Foto: Det Norske Brenneri)

Blant verdens beste brennerier

Det Norske Brenneri i Grimstad er årets store vinner i en av verdens største brennevinskonkurranser – anerkjente San Francisco World Spirits Competition (SFWC). Dermed kan vi trygt fastslå at Grimstad-brenneriet er blant verdens beste brennerier.

Publisert

– Vi er veldig stolte! For oss er dette som å vinne «Oscar» og «Golden Globe» på samme dag. Vi konkurrerer mot 3000 brennevin fra hele verden. Ifølge juryen har det aldri vært så mange deltakere i San Francisco som i år, sier daglig leder av Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

Det Norske Brenneri ble tildelt dobbelt gull for brenneriets akevitt, Arvesølvet fatlagret, og også for Harahorn fatlagret gin. Harahorn small batch gin fikk gullmedalje.

Aldri har en norsk brennevinsprodusent opplevd noe lignende.

– Verdens beste akevitt

– At Arvesølvet akevitt tar et dobbelt gull, betyr rett og slett at dette regnes som en av verdens beste. Det er svært sjelden at en akevitt får tildelt en slik høy utmerkelse, og vi er stolte. Og æren bør ikke minst gå til de fagfolk vi har i Grimstad, med masterblender Jon Bertelsen i spissen, sier Nelvik.

Les også: Bertelsen til Det Norske Brenneri (publisert mars 2016)

– Dette er håndverksbrennevin, og vi streber etter å bruke de beste urter og krydder – og selvsagt de fineste sherryfatene fra Spania. Arvesølvet har nå to års lagring på fat, forteller Nelvik i pressemeldingen.

Også norske forbrukere har fått øynene opp for Arvesølvets elegante stil. Hittil i år er salget opp over 40 prosent. Arvesølvet er basisprodukt på Vinmonopolet.

Les også: Nye Arvesølvet er her (publisert oktober 2018)

Les også: Gull til Arvesølvet i New York (publisert oktober 2017)

Også dobbelt gull til Harahorn

Som om ikke dobbelt gull til Arvesølvet var nok, mottok også brenneriet dobbelt gull til Harahorn fatlagret gin.

Dette er en gin som er lagret i ett år på sherryfat, og egnet til cocktails. Den ulagrede utgaven av Harahorn gin er Norges mest solgte håndverksgin, og fikk gullmedalje i årets konkurranse.

Les også: Harahorn på SAS-flyvningene (publisert 2017)

– Vi vet at vi holder et svært høyt nivå på våre produkter, men at det skulle ende med fem gull til tre produkter er likevel helt over fatteevne. Det skal spises kake på brenneriet i Grimstad i dag, det har alle fortjent. Og fordi vi har så mye å gjøre, blir det nok bare kaffe til kaka i dag, sier Nelvik smilende.

Les også: Eksportsuksess for Harahorn gin (publisert 2017)

Arvesølvet

Alkohol: 40 %.

Varenr. 50 ml: 5717903 (Vinmonopolet), 145981 (Vectura). Pris: 62 kroner (Vinmonopolet).

Varenr. 0,7 liter: 9398601 (Vinmonopolet), 145965 (Vectura). Pris: 400 kroner (Vinmonopolet).

Varenr. 1,5 liter: 9398605 (Vinmonopolet), 145980 (Vectura), Pris: 800 kroner (Vinmonopolet).

Produsent: Det Norske Brenneri, Grimstad.

Harahorn Gin

Inneholder bl.a. einerbær fra Røros, blåbær fra Nordmarka, rabarbra fra Grimstad,

blæretang fra Skagerrak, kvann fra Oppdal og bergmynte fra Sunndal.

Alkohol: 46 %.

Varenr. 0,5 liter: 2269002 (Vinmonopolet), 138972 (Vectura).

Varenr. 50 ml pet: 2269003 (Vinmonopolet), 144379 (Vectura)

Produsent: Det Norske Brenneri, Grimstad.

Harahorn Fatlagret Gin

Norsk potetsprit og naturlige krydderdestillater av bl.a. einerbær, blåbær, rabarbra og bergmynte.

Alkohol: 41,7 %.

Varenr.: 5894602 (Vinmonopolet), 142555 (Vectura).

Produsent: Det Norske Brenneri, Grimstad.

Les også: Grimstad markerer seg på drikkekartet (publisert 2018)

Les også: Akevittens høyborg i Grimstad (publisert mars 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS