Bente Kuven Osland er avdelingsleder for Klosterhagen Hotell som er drevet av Senter for arbeidslivsforberedelse, Alf as. Hun har bare godt å si om Therese Skare (til høyre) som fikk praksisplass hos Bien i desember i fjor og som nå går over i fast jobb. (Foto: Baard Fiksdal)

Gode erfaringer med «Ringer i Vannet»

Bien i Bergen er godt i gang med sin fjerde medarbeider hentet via «Ringer i vannet».

Publisert

Denne saken er skrevet av Baard Fiksdal/NHO Service og Handel

Klosterhagen. (Foto: Baard Fiksdal)

Det ligger en liten cateringbedrift på Fana Golfklubb i Bergen. Her er det for tiden tre ansatte som lager lunsj, selskapsmat eller hva du har lyst på. En av dem er Therese Skare (33) som er i gang med å lære seg et nytt yrke. Hun har gått ledig i tre år og er veldig glad for å ha fått en ny sjanse.

Blomster og heder

Vi avbryter dagens produksjon av fingermat fordi Ringer i Vannet vil dele ut blomster og heder til Bien som driver cateringen og har selskapslokaler i golfklubbens lokaler. Bien er en satsing som startet på Danmarks plass i 2006. Her lå Bien Apotek med fredet art deco lokaler fra 1939 som ble tatt i bruk som spisested. Man har også utviklet Bien snackbar og Bien Centro. Det siste er en moderne restaurant med pizza som bakes i vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli.

Pål Lidal, Gard Haugland og Therese Skare ved Bien på Fana Golfklubb.  Bien tilbyr sammenkomster i alle kategorier og driver samtidig med cateringvirksomhet. (Foto: Baard Fiksdal)

En av gründerne bak Bien, Gard Haugland, forteller at målet er bli blant de mest populære cateringbedriftene i Bergen. Catering har de drevet siden 2014.

Hårete mål

– Det tar tid å bygge seg opp. Catering er et krevende marked. Økonomien bærer seg nå. Vi har hårete mål om å vokse. Vi vil dessuten lage noe spesielt, det som er litt annerledes. Bergenserne er interessert i mat så det burde være gode rom for kreativitet, sier Gard Haugland.

Hjelp med rekrutteringen får Bien av Ringer i vannet og arbeid og inkluderingsbedriften ALF, også kalt Senter for arbeidslivsforberedelse. Alf gir opplæring i matlaging, renhold og service. Det skjer ved Klosterhagen Hotell. Her er Bente Kuven Osland avdelingsleder. Hun vet hva reiselivsnæringen ser etter og plukker ut kandidater som hun vet de vil bli fornøyd med.
ALF gir mennesker en ny mulighet i arbeidslivet og er en innovativ og leveringsdyktig samarbeidspart innen rehabilitering av mennesker med psykiske lidelser og sosialt eller rusrelaterte problemer. ALF tilbyr karriereveiledning for enkeltpersoner eller skoleklasser, og bistår næringslivet i rekruttering av nye medarbeidere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

«Ringer i Vannet»

Ringer i Vannet er NHO sitt eget rekrutteringsprosjekt som bistår NHO sine medlemsbedrifter i jakten på arbeidskraft. Arbeids og inkluderingsbedriftene som deltar i satsingen kartlegger NHO bedriftenes behov og søker å finne riktig person til jobben.

Satsingen er et samarbeid mellom NAV, arbeids og inkluderingsbedriftene i NHO Service og NHO.

Arbeids og inkluderingsbedriftene er NAV sin forlengede arm i arbeidet med å få mennesker som av ulike står utenfor arbeidslivet tilbake i jobb.

Ringer i Vannet driftes av NHO Service, og er NHOs satsingen på delmål 2 i IA avtalen.

Nærmere 850 bedrifter på landsbasis har tegnet Ringer i Vannet avtaler.

Målsetningen til NHO er at 1500 mennesker per år skal få jobb i en NHO bedrift ved hjelp av Arbeids og inkluderingsbedriften i NHO Service.

Arbeids og Inkluderingsbedriftene kartlegger NHO bedriftenes rekrutteringsbehov og finner den best egnede kandidaten til stillingen.

Powered by Labrador CMS