Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Nok et land forbyr laveste prisklausul i OTA-kontrakter

Sveits føyer seg inn i rekken av land som forbyr den såkalte «Rate Parity Clause»-praksisen, der bookingselskapene nekter hotellene å tilby en lavere pris direkte til kundene enn den prisen som er oppgitt på bookingselskapets side.

Publisert

Fra før har myndighetene i både Tyskland, Østerrike, Italia og Frankrike lagt ned forbud mot laveste prisklausul i kontrakter mellom hoteller og OTA-ene (Online travel agents).

En viktig beslutning

Mandag vedtok underhuset i Sveits, Nasjonalrådet, det samme etter positiv behandling i nasjonalforsamlingens førstekammer Stenderrådet.

Reiselivsnæringen i Europa jobber aktivt for å regulere og dempe makten til OTA-ene (Online travel agents). (Illustrasjonsfoto: Søren Dam Thomsen)

«Beslutningen er et viktig steg i riktig retning. Å fjerne «Rate Parity»-klausuler eliminerer Sveits` største konkurranseulempe vis-à-vis sine største konkurrenter», heter det i en pressemelding fra reiselivsorganisasjonen Hotellerie Suisse.

Veldig positivt, sier Krohn Devold

– Det er veldig positivt at nok et land tar grep for å dempe makten til nettreisebyråene, som med sine høye provisjoner legger beslag på en vesentlig del av verdiskapingen til det enkelte hotell, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

HOTREC, den europeiske paraplyorganisasjonen for hoteller, restauranter og kafeer, er helt på samme linje.

Bør oppmuntre enda flere land

– Disse eksemplene bør oppmuntre flere og flere land til å begrense dominansen til nettplattformene og redusere ubalansen til fordel for forbrukere og små og mellomstore europeiske hoteller, uttalte HOTREC-president Christian de Barrin, da det i august ble klart at Italia forbyr laveste prisklausul.

NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS