Softis-maskin til verdens mest besøkte sjømannskirke

Nystekte vafler er sjømannskirkenes varemerke. Nå kan nordmenn som besøker Sjømannskirken på Gran Canaria også nyte norsk softis når de kommer innom. Hennig-Olsen Is leverer nemlig nå for første gang softis utenfor landegrensene.

Publisert

Sjømannskirken på Gran Canaria er verdens mest besøkte sjømannskirke. I fjor var 80.000 besøkende innom det norske samlingsstedet som ligger rett ved strandpromenaden i Arguineguin.

Første kunde i utlandet

– I likhet med alle andre sjømannskirker inviterer vi selvfølgelig til nystekte vafler og en hyggelig prat, men det er ekstra stas at vi nå tilbyr deilig norsk softis i tillegg, sier Elin Anita Græsli Storjord ved Sjømannskirken på Gran Canaria.

For Hennig-Olsen Is er dette den aller første kunden i utlandet som skal selge softis. En slik operasjon krever en hel del forberedelser og opplæring. Iskremprodusenten fra Sørlandet sendte derfor sin helt egne sjømann, Leif Tjønsø for opplæring i softismaskinen. I tillegg til å være iskremekspert med mange års erfaring fra Hennig-Olsen Is, er Tjønsø nemlig også tidligere sjømann.

Høysesongen starter nå

– Det er ikke bare å sende ned en maskin som hvem som helst kan starte opp og kjøre. Opplæring i vask og hygiene er veldig nøye, og vi har nå brukt god tid på å gjennomgå alle sikkerhetsrutiner slik at Sjømannskirken er klare til å ta imot nordmenn med «kremen av iskrem» denne sesongen, forteller Tjønsø.

Høysesongen på Grand Canaria starter i september-oktober, og varer til rundt påsketider. Sjømannskirken på Gran Canaria er et sosialt, kulturelt og kirkelig møtested for nordmenn på øya, enten det er turister eller fastboende.

Inviterer alle

I tillegg til faste åpningstider der folk kan kommen innom, har sjømannskirken blant barneklubb, ungdomskvelder, gudstjenester og familiemiddager for de som ønsker å være med.

– Vi takker Hennig-Olsen for samarbeidet om denne flotte softis-maskinen og vi inviterer alle nordmenn på Gran Canaria til å komme innom for en smak og for å bli kjent med sjømannskirken vår, sier Storjord.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca