Den første juryen i Det Norske Måltid 2016 er i gang. Fra venstre Guro H. Rognså (Måltidets Hus), Jørn Lie (Vaaghals og Gamle Raadhus Restaurant), Anja Moen Hareim (Kokk TD Veen), juryleder Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anita Løyning (Oldermann Kokkenes Mesterlaug Rogaland) og Espen Bjåfjelldal (Valdres Mathus, Bagn). (Foto: Kristin Austigard/Det Norske Måltid)

Juryen i Det Norske Måltid 2016 i gang

Produkter fra alle landets 19 fylker er påmeldt i Det Norske Måltid 2016, og nå er første del av juryarbeidet godt i gang, for å finne frem delfinalistene.

Publisert

– Vi ser at Trøndelag og Rogaland er tungt inne med knappe 20 produkter hver, men så kommer andre regioner sterkt bak, og det gleder oss, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Møre og Romsdal har 13, Sogn og Fjordane har 10, Nordland har 9 produkter, men også Finnmark og Tromsø er med, og andre fylker er hakk i hæl.

Fagfolk i juryen

Dyktige fagfolk står for den første juryrunden, ledet av Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Guro H. Rognså (Måltidets Hus), Espen Bjåfjelldal (Valdres Mathus, Bagn), Jørn Lie (Vaaghals og Gamle Raadhus Restaurant), Anja Moen Hareim (Kokk, TD Veen) og Anita Løyning (Oldermann, Kokkenes Mesterlaug Rogaland).

– Gjennom hele året jobber vi for å kommunisere ut til produsentene en oppfordring om å melde seg på, og vårt mål er å speile produksjonen som pågår nasjonalt. At det er tyngdepunkter er naturlig, men det vokser frem spennende produkter mange steder. Vi jobber for lokal næringsutvikling og å vise dem frem for et stort publikum.

Senere i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø

Det blir lokale smaksfinaler i både Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, og alle landets 19 fylker er representert i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter.

Finalejuryen samles i november og består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017.

Du kan lese mer på Detnorskemaltid.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS