Orkla investerer 100 millioner kroner i Trondheim

Orkla skal investere rundt 100 millioner i nytt godteri- og sjokoladelager på Nidar-fabrikken i Trondheim.

Publisert

Byggearbeidet skal etter planen starte opp våren 2021, og lageret forventes å være innflytningsklart i løpet av 2022. Med et nytt og energieffektivt lager som tar i bruk miljøvennlige energikilder, vil Nidar redusere klimaavtrykket sitt.

– Et moderne og miljøvennlig lager gir oss en helt annen fleksibilitet enn vi har i dag. Ved å få lager tett på fabrikken unngår vi unødvendig transport av råvarer og produkter, og vi reduserer dermed CO2-utslippene våre betydelig, sier «Supply Chain»-direktør i Orkla Confectionery & Snacks Norge, Anders Greiff.

Leid lager

Selskapet har leid eksternt lager på Dora gjennom flere år. Etter hvert som Nidar-sjokolade, Smash!, Bamsemums, Laban Seigmenn og annet godteri blir produsert på fabrikken, fraktes de fortløpende med trailer de tre kilometerne ned til lageret på Dora. Det blir det en endring på når det nye lageret står ferdig i 2022:

– Vi unngår lastebiltransport gjennom byen. Samtidig ruter vi om all varetransport, bort fra Bromstadvegen, noe som gir sikrere trafikkforhold foran Strindheim skole, forteller fabrikksjef på Nidar, Øystein Karlsen Rande.

Vedtatt i begynnelsen av juni

Nidar har hatt produksjon på Strindheim siden midten av 1950-tallet, og bidrar til arbeidsplasser for rundt 250 personer i Trondheim. Lageret er besluttet oppført på tomta som ligger på østsiden av fabrikken.

– Vi er opptatt av å ha en god dialog med naboer i området rundt fabrikken. Vi ønsker derfor å invitere til et informasjonsmøte for å presentere planene våre når vi er kommet lengre i prosjekteringen, forteller Karlsen Rande.

Beslutningen om å investere i nytt lager ble vedtatt av Orklas styre 3. juni. Neste steg er å starte en anbudsprosess for å finne en ekstern samarbeidspartner. Deretter vil tegninger, plassering i terreng, høyde etc. detaljeres ut, før rammesøknad sendes kommunen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS