– Mange år med møter, argumentasjon og lobbyvirksomhet ligger bak ordensvaktopplæringskravet som blir gjeldende fra nyttår, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service. (Foto: Aktuell Sikkerhet, Even Rise).

Ordensvakt-opplæringen firedobles

To dager etter skyte-episoden på Blå i Oslo røper NHO service at opplæringskravet for ordensvakter blir firedoblet. Kurset blir på 120 timer, og eksamen må være bestått før ordensvaktene kan jobbe selvstendig.

Publisert

Denne saken er skrevet av Even Rise, Aktuell Sikkerhet

Sikkerhetsbransjens fagsjef Runar Karlsen i NHO Service er middels fornøyd med resultatet etter den mangeårige kampen mot myndighetene, der agendaen har vært å få utdanningsnivået for både vektere og ordensvakter skjerpet. For førstnevnte yrkesgruppe kom et betydelig styrket utdanningsløp på plass tidligere i år. Karlsen understreker at resultatet for vekterne ble godt mottatt.

Majoriteten i sikkerhetsbransjen er derimot ikke like fornøyd når det gjelder opplæringskravet for ordensvakter i såkalt egenvakthold.

Egenvakthold er en form for dør- og ordensvakttjeneste som utesteder kan få innvilget tillatelse til å drive med – forutsatt at de har et eget selskap som er dedikert til å levere dør- og ordensvakttjenester i eget hus.

Den fremtidige opplæringen for denne type ordensvakter, og hvilke krav som skal gjelde for dem, har nemlig vært som en verkebyll for både Politidirektoratet og sikkerhetsbransjen i mange år. Nå er utdanningskravet klart:

Les mer om hva som kreves av ordensvaktene etter nyttår i Aktuell Sikkerhet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS