Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud har i dag mottatt Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)
Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud har i dag mottatt Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)

Gamle oppskrifter gir suksess

Bestemor Lillys Kjøkken driver cateringvirksomhet etter en gammel oppskrift med egenproduserte råvarer som hovedingrediens. Resultatet er en vellykket lokal bedrift som i dag har mottatt «Bedriftsutviklingsprisen» i Østfold.

Publisert
Bruken av gamle oppskrifter gir suksess. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)
Bruken av gamle oppskrifter gir suksess. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)

Bestemor Lillys Kjøkken har, som navnet tilsier, videreført bestemor Lilly Kiseruds arbeid og virke på Eng gård i Våler i Østfold.

Her var Lilly Kiserud bondekone, og viden kjent for sin gode og hjemmelagde mat.

I dag drives Eng gård av hennes barnebarn, Therese Kiserud. Med svin og korn som næringsvei, sørger hun og samboer Erik Espenes for at tradisjon og kvalitet holdes ved hevd på familiegården. I 2014 ble driften utvidet med storkjøkken, og lillebror Ole Robert Fimbul-Kiserud ble med på laget som kokk og daglig leder.

– Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for hele familien og andre i nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye produkter basert på gårdens ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Therese Kiserud.

En gammel oppskrift blir ny suksess

Med Bestemor Lillys tidløse oppskrifter som utgangspunkt, og en tradisjonsrik norsk forankring, tilbyr søskenparet i dag populær catering og selskapsmat. I tillegg til catering utvikler og selger søskenparet også spesialprodukter av svinekjøtt, samt egenprodusert svinekjøtt ferdig pakket til privathusholdning.

Søsknene Kiserud har blåst liv i gamle oppskrifter. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)
Søsknene Kiserud har blåst liv i gamle oppskrifter. (Foto: Tjodunn Dyrnes/Smaken av Oslo)

– Årets vinner har klart å kombinere et tradisjonelt råstoff fra landbruket, med innovativ videreforedling og markedsorientert produktutvikling. Bedriften er en flott ambassadør for et innovativt og bærekraftig landbruk. De har oppnådd gode resultater og et svært godt omdømme med sine kvalitetsprodukter, sier juryleder og direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold, Per Annar Lilleng.

Service og vennlighet som viktig ingrediens

Både svineproduksjon og cateringvirksomheten drives i egne lokaler. Produktene er basert på lokale råvarer fra egen produksjon av svin i tillegg til andre utvalgte lokale produsenter. Service og vennlighet står sentralt i familiebedriften og personlig tilstedeværelse av eierne helt fra logistikk og levering til servering er en viktig ingrediens i bedriftens suksessoppskrift.

Bedriften har et godt fotfeste i lokalmiljøet og er nå inne i sitt fjerde år med økning i både volum og inntekter. Foreløpig drives Bestemor Lillys Kjøkken lokalt, men har mål om å ekspandere regionalt. 

– Årets vinner har gått nye veier for å kapre markedsandeler. De har realisert sin visjon basert på gårdens ressurser og familiens historie samtidig som de tenker nytt for å nå sine mål. Vinneren har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, sier Lilleng.

Juryen

Juryen har bestått av:

Juryleder Per Annar Lilleng, direktør Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold

Camilla Winterseth, Fylkesmannens landbruksavdeling

Svend Arild Uvaag, Østfold bondelag

Leif Larsen, Østfold bonde- og småbrukarlag

Torstein Maugesten, Østfold fylkeskommune

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

* Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.  

* Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.  

* Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.   

* De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.   

* Den nasjonale prisen vil bli delt ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2019.

Powered by Labrador CMS