Erik Ø. Strøm (Nores, fra venstre), Thomas Fosback (Grilstad), Inge Halleraker (Grilstad) og Petter Ravik (Nores) under kåringen av årets beste pinnekjøtt i 2018. (Foto: Nores)
Erik Ø. Strøm (Nores, fra venstre), Thomas Fosback (Grilstad), Inge Halleraker (Grilstad) og Petter Ravik (Nores) under kåringen av årets beste pinnekjøtt i 2018. (Foto: Nores)

Grilstad har det beste pinnekjøttet

Trøndersk pinnekjøtt fra Grilstad har vunnet kåringen «Årets pinnekjøtt 2018». Over 100 fagpersoner stemte frem årets beste pinnekjøtt.

Publisert

– Det er en stor anerkjennelse for oss å gå helt til topps i Nores kåring av «Årets pinnekjøtt». Gode råvarer er en selvfølge, men klima og tørr luft er også meget avgjørende for at vi har fått produsert et så godt produkt. Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har gått på beite i fjellene rundt Oppdal og nordover i Trøndelag, sier Thomas Ekenes-Fosback hos Grilstad.

Trøndersk beitemark

Årets vinner, Grilstad, har produsert pinnekjøtt i cirka 60 år, og produserer i dag pinnekjøtt ved flere av sine anlegg.

Over 100 fagpersoner deltok i kåringen som foregikk på Akvariet i Bergen. (Foto: Nores)
Over 100 fagpersoner deltok i kåringen som foregikk på Akvariet i Bergen. (Foto: Nores)

Årets pinnekjøtt fra Grilstad er produsert på Oppdal spekemat.

30. gangen med pinnekjøttkåring

For 30. gang arrangerte Nores kåringen.

De vel over 100 fremmøtte på Akvariet i Bergen fikk teste seg gjennom pinnekjøtt fra fem ulike leverandører. Pinnekjøttet blindtestes før alle deltar i en påfølgende avstemning.

De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende. Årets leverandører var A.Idsøe, Nortura Proff, H.Brakstad, Grilstad og Brødr Ringstad.

Dette sa juryen

– De inviterte deltagerne, Nores’ medlemmer, utførte testen med stor seriøsitet, nøyaktighet og glede. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift, sier innkjøpssjef i Nores, Petter Ravik.

– Det ble en svært jevn konkurranse under årets pinnekjøttest der Grilstad gikk av med seieren med knappest mulig margin, legger Ravik til.

Om vinnerkjøttet sa juryen blant annet: «Nydelig konsistens, flott saltbalanse, rund og fin, rikt på smak, flott farge og et deilig pinnekjøtt».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Nores SA

* Nores er en av de ledende innkjøpsorganisasjonene i Norge og Sverige.

* Medlemmene består av veletablerte hoteller og restauranter, både enkeltbedrifter, eiergrupperinger og kjeder.

* Samlet innkjøpsvolum i 2018 er tre milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS