Nytt juleøl hedrer Sunnmøres bryggeritradisjoner

Brulandselva har i samarbeid med bryggeriet De Proef i Belgia utviklet juleølet Gneten Julenisse. Med ølet hedres bryggetradisjonene på Sunnmøre.

Publisert

«Vi har laget juleøl, og igjen hedrer vi gamle bryggetradisjoner, denne gangen fra Sunnmøre. Bygg vokser ikke så godt ute ved kysten, så her har vi blandet inn litt havre. Havre har den egenskapen at den tørker ut ølet slik at det ikke blir så søtt. Dette mente «gamlekarene» var «gnetsmak», eller «gniersmak», for de var glade i det søte», skriver Brulandselva i en pressemelding.

Dette juleølet er inspirert av havreølet, samtidig som bryggeriet har gjort en nytolkning av det gamle juleølet. «Folk brukte de de hadde, og det er ikke utenkelig at mange brukte litt julekrydder. Det har vi også gjort. Dessuten har vi brukt rikelig med mørk malt som gir den gode maltsmaken. For øl skal smake malt», skrives videre.

Gneten Julenisse

Produsent: Brulandselva

Alkohol: 9 %.

Ingredienser: Brun malt, Hornindalskveik (gjæra på høy temperatur), einerbær, stjerneanis, kanel, engelsk humle.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS