
Ny medaljefangst for Nøgne Ø
Nøgne Ø hentet fire medaljer i European Beer Challenge 2019, som er en av de eldste og mest anerkjente internasjonale smaks- og kvalitetskonkurransene for øl. Det ble også medaljedryss og dobbelt gull til Hogna Brygg og Austmann Bryggeri.

I årets konkurranse var over 1000 øl fra 38 europeiske land påmeldt.
Dette ble medaljefangsten for Nøgne Ø:
Dobbelt gull til Nøgne Ø Marooned
Gull til Nøgne Ø Belgian Triangle
Gull til Nøgne Ø Rogue Wave
Sølv til Nøgne Ø Dark Horizon 6

Like ydmyke og beæret
Alle medaljevinnere kommer fra fatlagringsserien, der Nøgne Ø bruker forskjellige gjæringsmetoder, tilsetter bær, frukt, kryddere og andre ingredienser, og modner ølet på eikefat.
– Selv etter å ha mottatt godt over 100 medaljer og utmerkelser for våre øl opp gjennom årene, blir vi hver gang like ydmyke og beæret over å motta slike anerkjennelser, sier markedssjef hos Nøgne Ø, Tom Young, og fortsetter:

– Vi er utrolig stolte av våre bryggere som utviser en slik form for kreativitet, og som år etter år fortsetter å brygge øl som skaper begeistring og går utenfor de etablerte normene.
Også gull til Hogna Brygg og Austmann Bryggeri
30 av de i alt 1000 innsendte ølsortene, fra 38 land, forserte nåløyet i årets konkurranse. To av dem var også trøndere.
Chocolate Seasurf, et collab brew fra Hogna Brygg i samarbeid med Reins Kloster, og Georgia Peach Sour fra Austmann Bryggeri nådde begge helt til topps på poengskalaen og kan smykke seg med hedersmerket dobbelt gull.
– Vi sendte inn fire øl for å se hvordan vår tolkning av de ulike ølstilene blir vurdert internasjonalt. At alle ble premiert med medaljer. Det er stas, sier daglig leder i Hogna Brygg, Liv Bogen.
Medaljedryss ble det også på Austmann Bryggeri, som ønsket å få en ekstern vurdering av ølet sitt etter å ha fått brygget seg inn i nytt utstyr og nytt bryggeri på Sluppen.
– Vi valgte ut øltyper som er en del av får kjerneportefølje, hverdagsølet vårt. At vi endte opp med fem medaljer er et kvalitetsstempel som viser at vi henger med i et stadig mer krevende marked, sier Thomas Sjue.
Lokalprodusert malt fra Bonsak Gårdsmalteri er en sentral ingrediens i flere av vinneroppskriftene, både Austmanns Pine Shoot NEIPA og Hognas Hoppy Fairytale fikk gull i sin klasse.
– Det er en honnør til Tyson og Bodil og den jobben de gjør med å få fram råvarer av god kvalitet, sier Bogen.
Også Pine Shoot NEIPA fra Austmann Bryggeri er et høyst lokalt brygg, brygget på Bonsakmalt og friske granskudd.
Pressemelding