Første vannflaske i 100 prosent resirkulert plast

Drikkevannet Imsdal kommer nå i den første og eneste flasken i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Dermed reduseres nyplast-forbruket med 3750 tonn i året.

Publisert

Med overgangen reduserer Ringnes bruken av ny oljebasert plast i produksjonen med hele 470 tonn.

– Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Lanseringen av Norges-nyheten skjer 25 år etter at Imsdal ble lansert under OL på Lillehammer, og for alvor introduserte kildevann for det norske folk.

– Det har vært en komplisert prosess som har vart i over to år å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier Røed.

Bør være til inspirasjon for drikkevarebransjen

– Det Ringnes gjør her fortjener ros, og bør være til inspirasjon for resten av drikkevarebransjen. Plast har en rekke unike egenskaper som gjør at det er vanskelig å kutte all bruk helt ut. Derfor er gjenbruk av plast som allerede er produsert så viktig, sier administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum.

Infinitum drifter den norske panteordningen.

Som en tommelfingerregel går det med to kilo olje til å produsere en kilo ny plast.

Ifølge Infinitum sparer Ringnes 1500 tonn CO2 årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene. Det tilsvarer CO2-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Reduserer nyplast-forbruk med 3750 tonn i året

Norge har verdens beste pantesystem, og samler inn ni av ti solgte plastflasker. Ringes administrerende direktør synes det er et paradoks at vi i dag ikke har en høyere andel av resirkulert plast i flaskene enn ti prosent.

– Vårt mål om å ha minst 50 prosent resirkulert plast i flaskene våre innen 2025 er dobbelt så høyt som EU-målet. Dette vil redusere den årlige bruken av ny plast med mer enn 3750 tonn, sier Ringnes’ administrerende direktør.

Hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i flaskene er ifølge Røed ganske enkelt at prisen på den minst miljøvennlige nye plasten er langt lavere enn den resirkulerte.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Ringnes administrerende direktør, Anders Røed.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS