Illustrasjonsfoto: NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Ønsker at flere signerer bransjeavtalen om redusert matsvinn

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden oppfordrer medlemsbedrifter til å komme på Foodscape for å signere bransjeavtalen for å redusere matsvinn.

Publisert

«Bransjeavtalen om redusert matsvinn» mellom matbransjen og myndighetene ble signert i juni 2017. Over 60 bedrifter har så langt tilsluttet seg målet i avtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål.

Under Foodscape-messen på Norges Varemesse, arrangerer klima- og miljødepartementet, i samarbeid med Matvett, en egen konferanse.

Målet er å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen og rekruttere flere bedrifter til å signere tilslutningserklæringer.

Konferansen finner sted 10. oktober mellom klokka 13.30 og 15.30 på hovedscenen på Norges Varemesse:

* Bransjeavtalens betydning fra et internasjonalt perspektiv (FN)

* Velkommen ved KLD, på vegne av avtalepartene

* Eksternt skråblikk på Bransjeavtalen – Joacim Lund, journalist i Aftenposten

* Status statistikk om matsvinn, viktig leveranse i Bransjeavtalen

* Gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden

* Tale fra miljøvernminister Ola Elvestuen, og signering av tilslutningserklæringer

Del gode historier med Matvett

Bedriftene forplikter seg til å dele informasjon om gjennomførte tiltak ved å tilslutte seg Bransjeavtalen. Synliggjøring av tiltak og effekten av disse er viktige bidrag i arbeidet med å mobilisere flere bedrifter til å være med i arbeidet. Som det fremgår av programmet på konferansen er en av postene viet til å vise gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden oppfordrer medlemsbedriftene til å dele gode eksempler med Matvett ved å sende dem en e-post på info@matvett.no, der følgende inkluderes:

* Navn på bedrift + kontaktperson

* Kort beskrivelse av tiltak

* Effekt (kvalitativ/kvantitativ) på matsvinnet om det foreligger

* Bilde som illustrerer tiltaket

Delta aktivt

– Vi skal også fortsette å motivere alle våre medlemmer innenfor hotell- og serveringsbransjen til å delta aktivt i arbeidet med å redusere matsvinn. Det øker bunnlinja, det reduserer CO2-utslipp og det skaper motiverte medarbeidere. Jeg håper alle i bransjen vil bidra i denne felles dugnaden, og ta gjerne kontakt med oss i NHO Reiseliv for tips og råd til hvordan din bedrift kan bidra, sier direktør verving og innkjøp i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, Morten Karlsen.

Les mer på NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS