Setter pris på norsk på menyen

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested?

Publisert

Matmerk oppfordrer herved alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen».

Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene.

Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig ogfengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Norsk og lokalt på menyen - på Støtvig Hotel. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)
Norsk og lokalt på menyen - på Støtvig Hotel. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Heder, ære og 25 000 kroner

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo torsdag 27. oktober, og består av et stipend på 25 000 kroner.

Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur.

Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

Kriteriene

Kriteriene er som følger:

1) Maten: Menyen skal tydelig fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer.

2) Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra, vil bli vektlagt.

Meld deg på slik

Delta ved å sende inn din meny til Matmerk, postboks 487 sentrum, 0105 Oslo, eller til [email protected] innen den søndag 2. oktober.

Det er også mulig å foreslå kandidater på Matmerks Facebook-side

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS