Sverre Sætre. (Foto: Arrangøren)

Sverre Sætre vant prisen «Beste norske kokebok» i 2019

For 12. gang er prisen for «Beste norske kokebok» delt ut, og årets vinner ble Sverre Sætre med «Sjokoladeboka».

Publisert
Sverre Sætre. (Foto: Arrangøren)

Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år «Sjokoladeboka» som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Universitetsgata, torsdag 28. november.

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse var følgende:

«Med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. Sjokoladeboka er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre».

Vinner for andre gang

Om årets vinner av «Beste norske kokebok» kan sies at det ikke er første gangen denne kokebokforfatteren tar imot heder for sine bedrifter. Forfatteren er ikke bare en av sine mest respekterte innen sitt fagområde, han tar også denne høythengende prisen for andre gang. Den første var i 2010 med «Den store bakeboka».

Utover det har han vært finalist i samme konkurranse i alt fire ganger, også i 2016 med «Frukt og bær. En kokebok» og i 2013 med «Bakeboka».

De andre finalistene

I den avsluttende finalerunden konkurrerte «Sjokoladeboka» med følgende utgivelser:

Sunt på grillen – Jan Ivar Nykvist

Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker – Anne-Kat Hærland, Björn Svensson og Martin Fjeld

God mat hele uka – Lise Finckenhagen

Fattig student – Karen Elene Thorsen

Prisen for «Beste norske kokebok»er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS