Illustrasjonsfoto: Tine Partner

Klart for Årets matgledebedrift 2021

Nå inviteres det til årets utgave av Årets matgledebedrift. Konkurranseperioden er 1. april til 30. juni, og vinneren kåres på Ostens dag 28. oktober. Hovedvinneren i konkurransen vinner tur med Tine Partner til Bocuse d’Or Europe 2022.

Nytt av året er at vinneren av årets konkurranse kåres blant Tine Partners serverings- og industrikunder.

Spre matglede

«Vinneren av Årets Matgledebedrift 2021 kåres ut fra den innsats som gjøres for å spre matglede, gjennom gode matopplevelser, produkter og inspirerende aktiviteter. Arrangøren legger spesielt vekt på bruk av  Tines oster i årets konkurranse. Viktig er også bruk av Tines øvrige produkter, samt den innsats som fremmes gjennom innovasjon, nytenking og kreativitet, hver dag for å spre matglede. Maten eller produktene du lager trenger ikke være avansert eller full av dyre eller eksotiske ingredienser. Men matopplevelsen sluttbruker opplever må være ektefølt. Tine ser etter deg/dere som bruker kreativitet og går den ekstra runden for å sikre at måltidene blir dagens høydepunkt», heter det i konkurransekriteriene.

Nominer din bedrift i konkurransen

Illustrasjonsfoto: Tine Partner

«Ønsker du å nominere din bedrift i konkurransen om å bli «Årets Matgledebedrift 2021», kan du gå inn på din matgledeside for å registrere din påmelding. I feltet «Passord Tine» skriver du inn matgledebedrift_2021. Du lager selv ditt eget, unike passord etter første innlogging. Som deltaker i konkurransen administrerer du her din egen matgledeside. Her laster du også opp bilder, videoer og annen dokumentasjon som viser juryen hvordan matglede skapes av deg/dere gjennom hele konkurranseperioden», heter det videre i Tine Partners invitasjon.

Dokumentasjon

Hvis ditt bidrag handler om å spre matglede på ditt serveringssted, så er det viktig at du dokumenterer dette godt, ut fra de konkurransekriterier som foreligger. Dette for at juryen skal få best mulig underlag til å gjøre sin beslutning.

Hvis ditt bidrag derimot handler om nylansering av et produkt i 2021 er det viktig at dokumentasjonen også inneholder ingrediensliste med næringsinnhold, beskrivelse av lanseringspakke samt informasjon om listing i dagligvare/KBS.

Onsdag 30. juni er fristen for å sende inn begrunnelsen som gir juryen grunnlag for videre arbeid i kåringen.

Premiene

Beitostølen Helsesportsenter vant Årets matgledebedrift i 2020. (Foto: Tine Partner)

1. plass: Hovedvinneren i konkurransen vinner en matfaglig tur for to personer med Tine Partner til Bocuse d’Or Europe 2022. Vinneren av Årets kokk i oktober i år blir Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe 2022. Vertslandet for konkurransen neste år er foreløpig ikke bestemt.

2. plass: Matfaglig tur med reise og overnatting til Ørjan Johannessen og Bekkjarvik Gjestgiveri for inntil tre personer.

3. plass: Matfaglig inspirasjonsdag med Tine Partners egen konditor Bernhard Azinger og kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen på Tine Kjøkken Proff i Oslo. Premien gjelder for inntil fire personer, inkludert reise og overnatting.

Ekstrapremie: Nominer din bedrift innen 1. mai, og lever begrunnelse innen 30. juni, og vær med i trekningen av en kreativ matfaglig dag ute i din bedrift sammen Bernhard Azinger og Pål Jetmundsen.

Juryen

Juryen består av gullvinner fra Bocuse d’Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, og fra Tine Partner: Sjef for Tine Kjøkken Proff – Kenneth Myklebust, kokk og matfaglig ansvarlig – Pål Jetmundsen, fagansvarlig industri – Katinka Perrott Arntsen og konkurranseansvarlig – Brita Unnerud.

Kåringen skjer i forbindelse med Ostens dag i Oslo torsdag 28. oktober 2021

Les mer om konkurransen her

Disse har blitt Årets matgledebedrift

Årets Matgledebedrift er en landsomfattende konkurranse med mål om å skape gode og sunne matopplevelser. Det er også en feiring av matkultur og bordets gleder, og hyller storhusholdningsbedriftene som skaper matglede utenom det vanlige.

Årets matgledebedrift ble første gang arrangert i 2008, og arrangeres i 2021 for 14. gang.

I 2008, 2009 og 2010 delte Tine Partner ut tre førstepriser; en for kantine («Årets matgledekantine»), en for hotell («Årets matgledehotell») og en for fastfood («Årets matgledefastfood»). Disse ble fra 2011 slått sammen til «Årets matgledebedrift».

Vinnerne

2020: Beitostølen Helsesportsenter

2019: Drømmehagen barnehage på Frekhaug

2018: De 3 Stuer Trondheim innovasjonssenter (ved kjøkkensjef Anika Aspvik).

2017: Solborg Bo- og aktivitetssenter, Ski (ved kjøkkensjef Hege Nygaard).

2016: Thon Hotel Lofoten, Svolvær (ved kjøkkensjef Stian Haugnes).

2015: Voksenåsen Kultur- og Konferansehotell, Oslo (ved Oscar Rattén).

2014: Nygård bo- og behandlingssenter, Sandefjord, ved Erlend Eliassen.

2013: Treats Personalerestaurant & Catering, Skøyen, Oslo.

2012: Albatross-kantinen, Frende Forsikring, Bergen.

2011: Kantinen ISS Subsea 7, Forus, Stavanger.

2010: Vinner Årets matgledekantine: De 3 Stuer avdeling Otto Nielsens vei, Trondheim, vinner Årets matgledehotell: Rica Nidelven, Trondheim, vinner Årets Matgledefastfood: Kjuttas Brød og Salat i Dyreparken, Kristiansand.

2009: Vinner Årets matgledekantine: Wilberg Vassbotnen, Stavanger, vinner Årets matgledehotell: Rica Nidelven, Trondheim, vinner Årets matgledefastfood: Bergbys Familierestauranter, Skien.

2008: Vinner Årets Matgledekantine: National Oilwell, Kristiansand, vinner av Årets Matgledehotell: Radisson SAS Beito Hotel, Beitostølen, vinner av Årets Matgledefastfood: Bergbys Familierestauranter, Skien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS