Flytende – slik mesterkokkene anbefaler

Den beste smørsmaken og den fineste stekeskorpen får du ved å blande olje og smør. Nå har Fjordland gjort det enklere for deg med nylanserte «Bremykt flytende».

Publisert

Valg av stekefett spiller selvsagt en rolle for smaken. Uansett om du går for margarin, smør, olje eller en kombinasjon, så er det aller viktigste er at fettet ikke blir for varmt, og at det ikke brukes flere ganger.

Det å blande meierismør og rapsolje, er et velkjent tips brukt av mesterkokker verden over. Oljen sørger for bedre steke-egenskaper enn smøret vil gi alene. Og fra smøret kommer den gode smaken. Bremykt har nå gjort denne blandingen fiks ferdig for deg, og per i dag er dette den eneste flytende varianten som inneholder meierismør. Produktet er like egnet til steking som til baking.

Flasken er spesiallaget for Bremykt og gir et godt gripetak. Praktiske målelinjer på sidene gjør dosering enkel rett fra flasken uten ekstra oppvask.

I tillegg har Bremykt Flytende en svært kort ingrediensliste med få og forståelig ingredienser.

Smør vs olje

De fleste er enige om at det blir en spesielt god smak når man steker i smør. Å steke maten i smør gir en god, nøtteaktig smak, god bruningseffekt og en fin stekeskorpe, gitt at steketemperaturen ikke blir for høy. Smør tåler nemlig ikke like varm temperatur som olje.

De oljetypene som egner seg aller best til steking, er raffinerte oljer, som for eksempel raps-, soya- eller solsikkeolje - disse er nøytrale i smak og tåler høy varme. Raffinerte oljer er bearbeidet for å være varmestabile og ikke bli ødelagt ved oppvarming.

Profesjonelle bruker en kombinasjon

Kokker som er ute etter gode stekeegenskaper, smak og naturlige råvarer, kombinerer ofte olje og smør til stekingen.

Fordi biff stekes på høy varme, må man bruke en olje som tåler det. Smør vil bli brent og ikke gi noen god smak på kjøttet. Men smør fremhever kjøttets smak, så trikset er å tilsette litt smør på slutten for smakens skyld.

Pressemelding