Erik Nyfelt, energiselger i Hafslund Varme, og Jarle Andersen, rådgiver for energi og tekniske anlegg i Olav Thon signerer avtalen om leveranse av fjernvarme.

Olav Thon forsterker fjernvarmesatsningen

Olav Thon har signert kontrakt med Hafslund Varme AS om leveranse av fjernvarme til 14 bygg i Oslo, som dermed blir mer miljø- og klimavennlige.

Publisert

Avtalen omfatter 5,7 GWh (5 682 000 kilowattimer) fjernvarme som dekker behovet for oppvarming og varmt tappevann til 14 av Olav Thons bygninger. 5,7 GWh tilsvarer varmebehovet til om lag 950 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter.

– Vi er godt fornøyd med å ha inngått denne avtalen. Olav Thon er en god forretningspartner for Hafslund Varme, da de tenker langsiktig og har et klart miljøfokus. I denne prosessen har vi sammen sett på flere bygg som en helhet og kom fram til god løsning for begge parter, sier Erik Nyfelt, energiselger i Hafslund Varme.

I Oslo sentrum

De fleste byggene som Olav Thon nå konverterer til fjernvarme, er i Oslo sentrum, deriblant kulturinstitusjonen Oslo Nye Centralteatret i Akersgaten. Alle byggene blir nå mer klima- og miljøvennlige. Avtalen gjør at Olav Thon bidrar til at Oslo kommunes kan nå sitt mål om å halvere klimagassutslippene innen 2020 og redusere dem med 95 prosent innen 2030, sammenlignet med 1990-nivå.

– Fjernvarme fra Hafslund er et meget godt oppvarmingsalternativ for mye av vår eksisterende bygningsmasse i Olav Thon Gruppen, sier Jarle Andersen, rådgiver for energi og tekniske anlegg i Olav Thon, i en pressemelding.

Spillvarme

I fjernvarmeproduksjonen utnytter Hafslund Varme spillvarme fra Oslo kommunes energigjenvinningsanlegg, i tillegg til andre fornybare energikilder. Varmen leveres gjennom det eksisterende og omfattende fjernvarmenettet, som dekker 25 prosent av varmebehovet i Oslo.

– Det er varslet et forbud mot å bruke fossil olje til oppvarming av bygg i Oslo fra 2020. Ved å bytte til fjernvarme nå, er det fortsatt mulig å få støtte fra Klima- og energifondet i Oslo, opplyser Erik Nyfelt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS