Intolife AS, med gründer Will Nicholson, er en av fem norske regionvinnere i Local EAT Award. (Foto: Morten Holt)

Disse matentreprenørene er videre i Local EAT Award

De fem regionale kåringene i Norge Local EAT Award er klare, og på listen over Norges mest innovative matentreprenører finnes blant adre en insektsprodusent, et matavfallsprosjekt og en klimakalkulator.

Publisert
Fjorårets vinner av Local EAT Award, Keep-it Tecnhologies, ved administrerende direktør Kristen Hovland), sammen med Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. (Foto: Local EAT Award)

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og er på jakt ideer som gjør det enklere å spise på en sunnere og mer klimavennlig måte. Nå skal regionvinnerne konkurrere om den nasjonale tittelen og en billett til EAT Stockholm Food Forum i juni.

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Deretter skal det norske vinneren kjempe med den svenske vinneren i finalen i Sverige.

Will Nicholson, som startet Intolife AS. (Foto: Morten Holt)

Bærekraftige storkjøkken

Regionvinner på Østlandet er Intolife AS, med gründer Will Niicholson. Magasinet Horeca/Horecanytt.no skrev om Nicholson våren 2015. IntoLife tilbyr veiledning og opplæring på veien mot et mer bærekraftig og miljøvennlig kjøkken,

Se alle de norske regionvinnerne lengre ned i saken.

Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Lær mer om Local EAT Award her

Kåres 14. juni

En av de to gründerne bak Myldregard, Victoria Stokke. (Foto: Myldregard)

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni.

Ida Hexeberg Rustad er en av to gründere bak Myldregard. (Foto: Myldregard)

Les mer om Food Forum her

Grønne, bærekraftige løsninger

Han Sylte AS er regionvinner i nord.

– Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv. FNs nye bærekraftsmål stimulerer bedriftene til å finne kommersielle løsninger som kommer samfunn, miljø og mennesker til gode på kort og lang sikt. Vinnerbedriftene i årets Local EAT Award viser at slike løsninger kan finnes på mange ulike måter og produkter, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Spennende lokale innovasjoner

Melbille med laver. Myldregard er regionvinner i Midt-Norge. (Foto: Myldregard)

– Det er veldig gledelig å se den enorme kreativiteten som finnes blant de lokale innovatører som er nominert til Local EAT Awards. At det finnes så mange spennende lokale innovasjoner er ett sterkt tegn på at det er mulig å løse den enorme helse- og bærekrafts-utfordringen vi står overfor i dag, sier Line Gordon, deputy Science Director ved Stockholms Resilience Centre og jurymedlem i Local EAT Award.

Blir stadig viktigere

Norsk Gjenvinning er vinner i vest. (Illustrasjonsfoto: Norsk Gjenvinnings Facebook-side)

– Grønt entreprenørskap kommer til å bli stadig viktigere når Norge skal rustes for fremtiden, og vi vil bidra til å heie frem gründerånden her til lands. Vinnerbedriftene er nytenkende og nyskapende og det blir utrolig spennende å følge dem i tiden fremover, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Her er de regionale vinnerne i Norge

Intolife AS er regionvinner på Østlandet. (Foto: Morten Holt)

Nord-Norge

Han Sylte AS

Les mer på Hansylte.no

Skjærgaarden Gartneri er regionvinner.

Midt-Norge

Myldregard AS

Les mer på Myldregard.no

Vestlandet

Norsk Gjenvinnings matavfallsprosjekt

Les mer på Norskgjenvinning.no

Østlandet

IntoLife AS

Les mer på Intolife.no

Les også: Skaper bærekraftige storkjøkken

Sørlandet

Skjærgaarden Gartneri

Les mer på Skjaergaarden.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS