Lobbyen på Intercontinental Hong Kong.
Lobbyen på Intercontinental Hong Kong.

Lobbyen i stadig utvikling

Lobbyen, hotellets ansikt utad, har fått seg en real ansiktsløftning de siste årene.

Publisert

Førsteinntrykket er viktig for oss nordmenn, og et godt inntrykk kan, som kjent, være helt avgjørende for hva andre forventer av deg. Slik er det også i hotellverdenen. Derfor er det viktig for alle hotell med respekt for seg selv å ha en lobby som etterlater et godt og riktig inntrykk.

Et sosialt sentrum

Det som en gang bare var et livløst område for inn- og utsjekking har med tiden utviklet seg til å bli så mye mer. Lobbyen er fremdeles stedet for å melde din ankomst, men nå er den like mye et sosialt sentrum; et sted der du kan spise, drikke, treffe folk og til og med danse.

Det betyr blant annet at dagens moderne lobby bør være kledd for selfies på Instagram og tilby gode tilkoblingsmuligheter – siden vi er blitt en rimelig duppedittavhengig gjeng. Det som en gang var hotellets formalitet er blitt til hotellets fest.

25-års feiring i hotellets hjerte

Hotellobbyen blir av mange regnet som hotellets hjerte – rommet som sammenfatter hotellet og som alt og alle må gjennom. Når Hotels.com nå feier 25 år som stifører i den mangfoldige og tette hotelljungelen, tar selskapet en titt på hvordan hotellobbyer har utviklet seg i løpet av de siste 25 årene.

Det er ingen tvil om at lobbyens rolle har forandret seg med årene, og at den tradisjonelle lobbyen har fått seg en kraftig ansiktsløftning siden hotellenes spede morgen.

Noen lobbyer kan ta pusten fra deg, andre er mer rustikke og «nedpå», mens enkelte er så annerledes og unike at du tror du drømmer.

11 spektakulære lobbyer

Under finner du 11 av verdens mest spektakulære, rareste, mest populære, og mest kjente lobbyer som alle har unike og særegne kvaliteter:

Instagram-lobbyen for deg som ikke får nok av mobilen

Ovolo 1888 Darling Harbour: 4 stjerner

1888 Darling Harbour er kjent som verdens første Instagram-hotell, og her skjer det meste via Instagram – til og med innsjekkingen. Hotellet kombinerer Sydneys gammeldagse sjarm med moderne og spennende design. Ved siden av resepsjonen står det også en gigantisk bilderamme som har blitt installert for at gjester skal kunne ta bilde og tagge dem med #1888Hotel. Bildet vil da umiddelbart komme opp på skjermen i resepsjonen – som viser live-oppdateringer fra Instagram. På toppen av det hele har hotellet en policy som sier at de som har mer enn 10 000 følgere på Instagram får bo der gratis. Her er det bare å sanke!

Lobbyen for deg som digger botaniske hager

Hotel ICON: 4.5 stjerner

Asias største innendørs vertikale hage er designet av den verdensberømte botanikeren Patrick Blanc, og henger over lobbyen til Hotel Icon i det livlige Kowloon-distriktet i Hong-Kong. Dette stilfulle hotellet kombinerer grønne planter med en fantastisk utsikt gjennom sin innendørshage. Denne hagen er hjemmet til over 8000 planter, og utgjør inngangen til lobbykafeen Green – som er et glimrende sted å ta seg en matbit og en pause fra den hektiske byen.

Galleri-lobbyen for deg som skulle ønske du bodde på Henie Onstad

Molitor Paris - MGallery: 5 stjerner

I over 60 år var Molitor det mest populære badet i Paris takket være stedets bassenger, gallaer og avantgarde-stemning. Badet stengte i 1989, men ble senere tatt i bruk av kunstnere som gjorde det tidligere plaskeeldoradoet om til et urbant kunststed. I 2014 ble Molitor gjenfødt som hotell, men stedet har allikevel bassengene og kunsten i sitt hjerte. Lobbyen føles mest av alt ut som et improvisert kunstgalleri, og har en blant annet en grafittimalt Rolls Royce som veggpryd.

Kaffelobbyen for kaffenerdene på løkka

LUX* Belle Mare: 5 stjerner

Når du trer inn i denne luksuriøse utendørslobbyen til Lux Belle Mare på Mauritius, vet du at du har kommet til et kaffeparadis. Her blir du møtt av en vakker vanndekorasjon, et avslappet sitteområde og en overraskende, men deilig duft av kaffe. Dette er fordi lobbyen også huser Café Lux – som virkelig er en kaffebar på øverste hylle. Her kan du nyte kaffe servert av dyktige baristaer hver eneste dag. De største kaffenerdene kan til og med se kaffebønnene bli brent før de sendes videre til andre hoteller på øya. Denne lobbyen er altså for deg som ønsker deg litt kaffeluksus, og som er eventyrlysten nok til å dra litt lenger enn til Tim Wendelboe på Grünerløkka i Oslo.

Bassenglobbyen for deg som liker å tusle rundt i badekåpa

Room Mate Grace Boutique Hotel: 3.5 stjerner

Dette hotellet – som ligger i sentrum av Midtown i Manhattan – kan du faktisk ankomme i badetrusa. I denne vanvittige lobbyen finner du nemlig både et innendørs basseng, en badstue og et dampbad; altså det ultimate stedet for deg som ønsker å unnslippe storbyens mas og tjas, og som ikke er avhengig av en strand for å dyppe tærne. Her snakker vi New Yorks kanskje eneste bar der svømmeferdigheter er en fordel for oppholdet. Dersom du ikke har lyst på en dukkert, kan du også bare se baren fra messaninen.

Lobbybaren over alle lobbybarer

InterContinental Hong Kong: 5 stjerner

Denne fantastiske lobbyen er mest kjent for sin utsikt til Victoria Harbour og byens berømte skyline, og tilbyr en spektakulær utsikt også til resten av Hong-Kong. Stedet er et typisk «se og bli sett»-sted, mye takket være glassvinduene som omslutter lobbyen, og ikke minst den unike utsikten til havnen. Lobbyen har utviklet seg med tiden, og den nyeste utgaven er blitt til et raffinert og luksuriøst sted. Ferske gjester anbefales å prøve en av de berømte cocktailene rett etter innsjekking.

Festløvelobbyen for musikkelskere

Ace Hotel London Shoreditch: 5 stjerner

Ace Shoreditch i London er antagelig et av de mest hippe og kule hotellene du noen gang kommer til å se, og lobbyen står selvfølgelig i stil med resten av hotellet. Her kan du jobbe eller slappe av på dagtid, og feste på kvelden. Lobbyen har både vanlig bar, kaffebar, pluss 16 felles arbeidsbord – perfekte til «hjemmekontor». Den har også et galleri med hyppig rullering av utstillinger med kunst laget av lokale kunstnere. Hver eneste kveld våkner lobbyen til live, og blir til en klubb med både DJs og livemusikk.

Lobbyen for deg som nekter å bli gammel

Hotel Zetta: 4 stjerner

Hotel Zetta er stedet der sofistikerte og moderne fasiliteter møter interaktiv spilling og lek. Lobbyen er hotellets sosiale møteplass som rommer både bar, lounge og til og med noen Mac-stasjoner som gjestene fritt kan bruke. Men det mest i øyenfallende med lobbyen er allikevel den enorme, 10 meter høye spillveggen med spillet Plinko. Her kan du også spille biljard, shuffleboard, bordtennis eller kjempeklossmajor (!). Du er uansett aldri for gammel til å spille, spesielt ikke på ferie!

Designlobbyen for den stilbevisste

CitizenM New York Times Square: 4 stjerner

Denne lobbyen – som har hele åtte meter opp til taket – ser ut som en gigantisk stue, og har bokhyller fra gulv til tak! Her finnes også en spennende og kontinuerlig kunstsamling av blant annet Andy Warhol og David LaChapelle. Er du litt utålmodig av deg kan du til og med sjekke inn via et nettbrett på under ett minutt. Deretter er det bare å synke ned i sofaen med et slag sjakk foran peisen, få deg noe å bite i fra den døgnåpne kantinen eller sette deg ned i et av de mange arbeidsområdene.

Lekelobbyen for deg som ikke har noe imot Tusenfryd

Barceló Malaga: 4 stjerner

Ikke bare er denne lobbyen kjent for å være spekket med designmessige delikatesser; den huser også noe så originalt som en rutsjebane! Denne imponerende og lekende innredningen i rustfritt stål – også kalt EDHA (som står for «skliapparat for modige mennesker» på spansk) – tar gjestene rett fra andreetasjen til hotellets trendy bar, B-Lounge. Perfekt dersom det haster med å få seg en cocktail.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her