Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Sunn mat til tusenvis

Det er 6000 potensielle spisegjester hver eneste dag i personalrestaurantene som driftes av ISS på Fornebu. Da er det på sin plass å gi gjestene sunne valg.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 3/2017:

Spisegjestene ønsker seg sunnere mat – være seg om det er i en ordinær restaurant eller i en personalrestaurant. Resultatene fra undersøkelsen som ble gjort mot de potensielle kundene hos Telenor og Evry på Fornebu var også entydige. De ønsket sunnere retter og større variasjon – rett og slett muligheten til å velge sunt.

Det har ISS tatt til følge, og med Henning Østlund og Ingun Skaar i spissen, er konseptene lagt om. De fire kantinene som nå drives på stedet tilbyr sunnere mat – gjestene har alltid muligheten til å velge grønnere og sunnere alternativer. Så nå spiser Telenor-ansatte på Fornebu i gjennomsnitt 40 gram tomat om dagen. Over fem tonn med grønnsaker blir konsumert hver eneste uke, og 8,5 tonn med fisk går med hver eneste måned i Telenor-kantinene!

Dessuten har vannforbruket skutt i været etter at ISS utviklet et mer delikat vannkonsept – med forskjellige smaker.
– Vi ser nå en klar trend i at folk velger vann fremfor andre varianter med sukker, forteller Skaar.

Det aller sunneste konseptet er, ifølge Skar, Fresh4You. Utvalget består i hovedsak av salat, grønnsaker og vegetar. Varmrettene i konseptet baserer seg på fisk og hvitt kjøtt. De fleste Telenor-ansatte på Fornebu velger å spise lunsjen sin der – helt fram til torsdag og fredag. Når helga nærmer seg, fordeles det jevnere mellom de forskjellige spisekonseptene.

Les mer om ISS sitt spisetilbud og nye konsept på Fornebu på sidene 14 til 18 i Horeca 3/2017 .

Morten Holt
Redaktør

Les mer om Horeca 3/2017 her

Horeca kommer ut sju ganger i året, og er bransjens klart ledende ledertidsskrift - uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Her får du et innblikk i hva vi skriver om