Kreftforeningen ved partneransvarlig Mikkel Munthe-Kaas og Mixto ved daglig leder Eva Svendsen har inngått et års samarbeidsavtale.
Kreftforeningen ved partneransvarlig Mikkel Munthe-Kaas og Mixto ved daglig leder Eva Svendsen har inngått et års samarbeidsavtale.

Mixto støtter kreftsaken

Mixto støtter kreftsaken gjennom samarbeid med Kreftforeningen og Rosa sløyfe-aksjonen.

– Vi vet at mange sliter med tidskabalen i hverdagen og synes det er vanskelig å holde fokus på kosthold og matlaging. Nå er det ikke slik at det nødvendigvis er en direkte sammenheng mellom mangelfullt kosthold og kreft. Det må vi ikke insinuere, men vi vet at god og ekte mat skaper livsglede og bidrar til et normalt immunforsvar. De fleste av oss kjenner noen, har hatt familie som har gjennomgått kreftsykdom, og mange opplever sykdommen selv. Vi er glade for å kunne bidra med noe. Vi gleder oss til å kunne bidra med et rosa favoritt-produkt fra sortimentet vårt til Rosa sløyfe-aksjonen i oktober. Kr 100 fra hvert salg går uavkortet til kreftsaken, uttaler daglig leder for Mixto, Eva Svendsen.

Sunt kosthold

Dette svarer Mikkel Munthe-Kaas på spørsmål om samarbeidet med Mixto:

– Betyr samarbeidet med Mixto at Kreftforeningen setter søkelys på kostholdets betydning i forbindelse med kreftsykdommer?

– Kreftforeningen har alltid vært opptatt av et sunt kosthold. Vi er veldig glade for å ha inngått en avtale med Mixto, som fremmer det å ha et sunt og variert kosthold. På den måten kan en minske risikoen for både kreft og andre sykdommer. Samfunnet må legge til rette for at det blir lett å ta sunne valg.

– Bør fremmedstoffer i maten unngås for en best mulig helse?

– Vårt råd er å spise som det anbefales i de nye kostrådene, det vil si rikelig med fullkorn, grønnsaker, belgfrukter, frukt og fisk. Velg magre meieriprodukter. Begrens mengden bearbeidet og rødt kjøtt, og mat og drikke med mye salt, sukker og fett. Selv om maten i Norge stort sett er trygg, kan det finnes uønskede stoffer i alle typer mat. Disse uønskede stoffene i mat bør begrenses så mye som mulig. Det finnes mer informasjon om fremmedstoffer i mat hos Folkehelseinstituttet.

– Hva tror du skal til for at enda flere skal få et renere og mer råvarebasert kosthold?

– Økt bevissthet og utdanning som for eksempel informasjonskampanjer og faget Mat og helse i skolen om fordelene ved å ha et råvarebasert kosthold.

«Mixto er en liten bedrift med brennende engasjement for å hjelpe nordmenn til sunn, ekte og råvarebasert matlaging. Mixto tilbyr matlagingsverktøy av høy kvalitet som gjør det enklere og raskere å lage alle typer mat fra bunnen», heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS