Foto: Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

59 bedrifter er påmeldt til NM i kjøttprodukter 2017

Hvem lager Norges beste pinnekjøtt, julepølse eller medisterkake, og hvilket kjøttpålegg skal du velge på den ellers så trauste brødskiva? Nå er det snart klart for NM i Kjøttprodukter 2017. Produkter fra 59 bedrifter skal bedømmes. I tillegg er ni videregående skoler med i skolemesterskapet i pølse.

Publisert
Foto: Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2017 står for døren. I tre dager skal 18 erfarne dommere smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. 530 produkter fra 59 produsenter bedømmes, og rundt 300 av produktene er julemat. Hele 75 forskjellige typer pinnekjøtt og like mange julepølser konkurrerer.

Foto: Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Viktigste arrangementet for kjøttbransjen

For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i markedsføring og i butikk.

Bedømmingen vil skje i løpet av tre dager i slutten av oktober, mens selve prisutdelingen er 9. november.

59 produsenter

Dette er de 59 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2017:

A. Idsøe AS, A. Strøm-Larsen AS, Annis Pølsemakeri AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat, Bjerke Spekemat og Delikatesse AS, Bjorli Fjellmat AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Dalpro AS, avd. Gårdsmat, Den Stolte Hane, Den stolte pølsemaker AS, Eide Handel AS, Fatland Sandefjord, Fatland Ølen, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden AS, Fosenkjøtt AS, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering AS, Gårdsslakteriet Sylte AS, H. Mydland AS, Heidal Landbruksprodukter, Heidrun AS, Henning Sørensen , Hole Kjøtt AS, Høvikveien Kjøtt og Kolonial AS, Håland Kjøtt AS, Inderøy Slakteri AS, Jens Eide AS, Jevnlid Garden, Johs Jacobsen Kjøtt AS, Kløverkjøtt, Kuraas AS, Leiv Vidar Slakterforretning AS, Manstad Kjøtt AS, Matlyst AS, NK MEAT AS, Nordfjord Kjøtt AS , Norsk-Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Per Reboli AS, Per's Kjøkken AS, Rosendal Gardsmat, Ryfylke Mat AS, Skjåk Turistheim Skeid kro AS, Skodi Rein AS, Slakter Frivold AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Stene Gård, Sørlandskjøtt AS, Toma Mat AS, Toten Kjøtt AS, Unil AS, Vats Gardsmat AS, Vossakjøt AS, Ytterøykylling AS og Østli Pølsemakeri AS.

Skolemesterskapet i pølse

Dette er de ni videregående skolene som deltar i «Skolemesterskap i pølse».

Trysil VGS, Vest Telemark VGS, Lillehammer VGS, Strinda VGS, Tangen VGS, Åssiden VGS, Nannestad VGS, Norsk Restaurantskole og Bryne VGS.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS