– Etterspørselen etter russisk kaviar har eksplodert de senere år kombinert med en eventyrlig prisutvikling, sier daglig leder for Polarfisk, Anker Bergli. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Norges eneste oppdretter av størfisk og produksjon av russisk kaviar

Etter 10 års drift, nærmer nå Polarfisk AS seg prøveproduksjon av russisk kaviar.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Selskapet er Norges eneste med konsesjon for oppdrett av stør, og står nå foran betydelige investeringer i Meløy kommune i Nordland, som vil gjøre det mulig å produsere ett av verdens mest etterspurte gourmet-produkter.

Stor etterspørsel

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen besøkte nylig Polarfisks anlegg i Meløy i Nordland, og lot seg imponere. (Foto: Liv Toril Pettersen)

I disse dager gjennomfører selskapet en emisjon hvor de håper og tror at Polarfisk kan hente inn 30-40 millioner kroner i ny egenkapital knyttet til investeringer i produksjonsutstyr. Daglig leder i Polarfisk AS, Anker Bergli, sier i en kommentar til emisjonen at selskapet nå står foran det virkelige store steget ut i markedet og ut i verden.

Allerede har selskapet på plass avtaler med distributører og markedsførere i flere verdensdeler.

– Etterspørselen etter russisk kaviar har eksplodert de senere år kombinert med en eventyrlig prisutvikling, sier Bergli.

Blir børsnotert

– Vi føler oss trygge på at vi kommer til å lykkes med prøveproduksjon som iverksettes om ca to måneder. Deretter står vi foran investeringer på flere hundre millioner kr. Investeringer som etter vår overbevisning skal bli enda mer lønnsom enn hva en verdenskjent norsk laksenæring opplever for tiden, sier Bergli, som føyer til at Polarfisk AS etter høstens prøveproduksjon tar sikte på å bli et børsnotert selskap.

Saken fortsetter under bildet

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS