Vinner av Årets matgledebedrift 2021: De Tre Stuer Vår Energi i Sandnes. Fra venstre matfaglig ansvarlig Tine Partner, Pål Jetmundsen, kjøkkensjef Vår Energi, Monika Bondhus og juryleder og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen. (Foto: Tine Partner)
Dette er Årets Matgledebedrift 2021
Vinner av Årets Matgledebedrift 2021 er kåret. Denne gangen gikk tittelen til De Tre Stuer Vår Energi i Sandnes. Mat so klart på Gol ble nummer to og Grilstad AS i Trondheim nummer tre.
TineÅrets Matgledebedrift er en konkurranse som i år ble arrangert for 14. gang.
Nytt av året er at vinneren av årets konkurranse kåres blant både TINE Partner sine serverings- og industrikunder. Serveringskundene ble vurdert ut ifra den totale matgleden de presenterer til gjesten, og industrikundene ble vurdert ut ifra lansering av et nytt produkt med ost.
– Vi i juryen har igjen hatt et ekstremt vanskelig valg, da det har vært en svært jevn konkurranse med mye matglede der ute, sier jurymedlem og matfaglig ansvarlig i Tine Partner, Pål Jetmundsen.
Kjent for sine elleville påfunn
Vinner av Årets matgledebedrift 2021: De Tre Stuer Vår Energi i Sandnes. Fra venstre matfaglig ansvarlig Tine Partner, Pål Jetmundsen, kjøkkensjef Vår Energi, Monika Bondhus og juryleder og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen. (Foto: Tine Partner)
Hos vinneren investeres det stort i matglede som dokumenteres rikelig! De har forstått oppgaven og bruker mye ost i den gode maten. Godt teamarbeid og en kunnskapsrik og profesjonell stab som alle får komme med ideer – en stab som trives og får utvikle seg. Juryen var imponert over et omfattende utvalg som var delikat presentert.
Stedet er kjent for å stelle i stand et hav av elleville påfunn og er dagens høydepunkt for mange av kundene. Så kjent at de ble spurt om å ta på seg et oppdrag for næringsforeningen i samme by – selvsagt med stor suksess, det også. Bondens marked slo skikkelig godt an.
Bedriften samarbeider godt med leverandørene og prøver alt som er nytt. Ingen ting skal være uprøvd. Kjøkkensjefen brenner for dem som ikke passer helt inn på skolen. Det gir positiv mestring å lese oppskrifter, for på den måten lære seg for eksempel forskjellen på gram og kilo.
– En enorm anerkjennelse!
Å vinne Årets Matgledebedrift 2021 betyr utrolig mye for gjengen på Vår Energi.
– Det er en enorm anerkjennelse for all den jobben vi legger ned i å skape matglede for gjestene våre hver dag. Denne prisen bekrefter at vi klarer å skille oss ut, og at lunsjen blir dagens høydepunkt for kunden. Dette er en lagseier som vi er utrolig stolte over, sier en lykkelig kjøkkensjef ved Vår Energi, Monika Bondhus.
Matglede og kvalitet står i høysetet
Andreplass i Årets matgledebedrift 2021: Mat so klart på Gol. Fra venstre matfaglig ansvarlig Tine Partner, Pål Jetmundsen, daglig leder, Mat so klart, Martha Nistad og juryleder og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen. (Foto: Tine Partner)
Hos andreplassvinneren, Mat so klart på Gol, er kvalitet og god fagkunnskap på mat og drikke viktig.
Jurybegrunnelse:
Ferske lokale råvarer blir prioritert, egenproduserte retter, konditorprodukter og gode oster – som er en viktig del av konkurransen. Stedet tar også imot elever som trenger et pusterom fra den vanlige skoledagen. Eller «skuledagen», som de ville sagt på sin dialekt. Samtidig som de tar ansvar for rekrutteringen til kokk- og konditoryrket ved å ta lærlinger inn i familiebedriften.
Mat so klart bruker leverandører på en positiv måte, med intern kursing fra for eksempel Tine, Nortura og Bama – i tillegg til at de har stor interesse for lokale leverandører. Matgleden står i høysetet, og de tilbyr kvalitetsprodukter til både lokalbefolkningen og besøkende på hyttene i nærområdet.
Er du i nærheten, anbefaler vi at du tar en tur innom denne hyggelige bedriften. Og kanskje er det også verdt en omvei? Det mener i alle fall juryen, for her finner du både kafé, delikatessebutikk og catering samt deilige søtsaker laget at stedets egen konditor – som også lagde Nordens beste dessert og kake i 2017.
Matglede er hverdagsglede
Tredjeplass i Årets matgledebedrift 2021: Grilstad. Fra venstre matfaglig ansvarlig Tine Partner, Pål Jetmundsen, marketingsjef Grilstad AS, Sindre Tanum og juryleder og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen. (Foto: Tine Partner)
Tredjeplassen går til et team som er stolte av å skape matglede i hverdagen, Grilstad AS på Ranheim, noe som gjenspeiles i deres visjon: «Matglede er hverdagsglede».
Jurybegrunnelse:
Det jobbes godt i alle ledd i verdikjeden, spesielt ved å skape engasjement i salgsleddet. Teamet er svært flinke på digitale kanaler og «angriper» (i positiv forstand) kunden fra flere hold. De utforsker hele tiden nye muligheter og jobber også godt sammen med industrien. De ansatte skal være stolte av det som lages/produseres, og bedriften setter hele tiden gleden og opplevelsen for kunden svært høyt.
Årets utfordring i konkurransen var å lansere et nytt produkt – selvsagt med ost fra Tine. Juryen ble svært imponert over bedriftens produktnyhet «Butcher burger» med Tine Norsk Cheddar, som smakte veldig godt sammen med sprøstekt bacon, friske salatblader, rødløk og sylteagurk.
Fjerdeplassen
Fjerdeplassen gikk til de andre tre finalistene:
Toma FS avd. Badehusgata 37, Stavanger
Mills AS, Oslo
H.M. Kongens Garde Forpleining Huseby leir, Oslo
Dette var de andre semifinalistene
Orkla Foods Norge, Oslo
Melum bo- og servicesenter, Skien
Sodexo DNB, Oslo
Sodexo for Jotun, Sandefjord
Jønsberg videregående skole, Stange
Arctic Securities, Oslo
Premiene
1. plass: Matfaglig tur til konkurransen Bocuse d’Or Europe i Budapest mars 2022.
2. plass: Matfaglig tur med reise og overnatting til mesterkokk Ørjan Johannessen og Bekkjarvik Gjestgiveri.
3. plass: Matfaglig inspirasjonsdag med Tine Partners egen konditor Bernhard Azinger og kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen på Tines matfaglige senter i Oslo, inkludert reise og overnatting.
Juryen
Juryen har bestått av gullvinner fra Bocuse d’Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, og fra Tine Partner: sjef for Tine matfaglig senter – Kenneth Myklebust, kokk og matfaglig ansvarlig – Pål Jetmundsen, fagansvarlig industri – Katinka Perrott Arntsen, og konkurranseansvarlig – Brita Unnerud.
Av de nominerte i årets konkurranse valgte juryen ut 12 semifinalister, og alle disse fikk muligheter til å vise fram sin fremragende matglede da juryen kom på besøk. Ut fra besøkene valgte juryen ut seks finalister.
Årets Matgledebedrift gjennom tidene
Konkurransen har vært gjennomført fra 2008, så konkurransen arrangeres for 14. gang i 2021.
I 2008, 2009 og 2010 delte TINE Partner ut tre førstepriser: en for kantine, en for hotell og en for fastfood:
Årets Matgledekantine
Årets Matgledehotell
Årets Matgledefastfood
Forløperen til denne prisen var «Årets Melketeam» på kantine. En konkurranse som ble gjennomført med stort engasjement med premiebesøk hos blant annet Arne Brimi.
Fra 2011 ble disse slått sammen til en førstepris: Årets Matgledebedrift
Tidligere vinnere
2020 Beitostølen Helsesportsenter på Beitostølen
2019 Drømmehagen barnehage på Frekhaug
2018 De 3 stuer Trondheim innovasjonssenter i Trondheim
2017 Solborg Bo- & aktivitetssenter i Ski
2016 Thon Hotel Lofoten i Svolvær
2015 Voksenåsen Kultur og Konferansesenter i Oslo
2014 Nygård Sykehjem i Sandefjord
2013 Treats personalrestaurant & catering i Oslo
2012 Albatross Frende Forsikring i Bergen
2011 ISS Subsea 7 i Stavanger
2010 • Årets matgledekantine: De 3 Stuer avd. Otto Nielsens vei i Trondheim • Årets Matgledehotell: Rica Nidelven i Trondheim • Årets Matgledefastfood: Kjuttas Brød og Salat, Dyreparken i Kristiansand
2009 • Årets Matgledekantine: Wilberg Vassbotnen i Stavanger • Årets Matgledehotell: Rica Nidelven i Trondheim • Årets Matgledefastfood: Bergbys Familierestauranter i Skien
2008 • Årets Matgledekantine: National Oilwell fra Kristiansand • Årets Matgledehotell: Radisson SAS Beito Hotel på Beitostølen • Årets Matgledefastfood: Bergbys Familierestauranter i Skien