De nominerte og jury i Embla 2019. (Foto: Norges Bondelag)

Ingen norske til topps i Embla 2019

Det ble ingen topplassering på de sju norske nominert til den nordiske matprisen Embla 2019.

Publisert

Finalen ble arrangert Reykjavik på Island lørdag 1. juni. og i løpet av kvelden ble ulike vinnerne innen matproduksjon og matformidling kåret. Dessverre nådde ikke de norske nominerte helt til topps. Finland, Danmark og Færeøyene fikk to priser hver og Sverige fikk en pris.

– Det er et høyt nivå og det viser at det ikke er en selvfølge å gå seirende ut i en kategori. Vi har noe å jobbe mot og vi vet hvor listen ligger, sier jurymedlem og bondelagskokk, Halvar Ellingsen.

Dette er vinnerne av Embla 2019

Årets Mathåndverker: Aiona Winery, Finland

Årets Råvareprodusent: Grøna Oyggin, Færøyene

Årets Matgründer: Bondens Skafferi, Sverige

Årets Mat til barn og unge: Hävikki-battle - Food waste-battle, Motiva Oy, Finland

Årets Matformidler: Claus Meyer, Danmark

Årets Matdestinasjon: Gimburlombini – Nólsoy, Færøyene

Årets Mat til mange: Anne-Birgitte Agger, Danmark

De nominerte fra Norge var Indre Oslo Matforedling, Rodrick Sloan, Rørosmeieriet, Norsk smaksskule, Heidi Bjerkan og Jon Fredrik Skauge, Arktisk mat og Matvalget.

Grunn til å være stolte

Embla er den enste matprisen som deles ut på tvers av de nordiske landene. Fokus er på råvarer, produksjonsmetoder og alle de som på ulikt vis er med på å formidle nordisk mat. Seks nordiske landbruksorganisasjoner står bak prisen, som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd.

– De nominerte fra Norge er flotte representanter for bredden i alt som faller inn under paraplyen matproduksjon, tradisjon, innovasjon og formidling. Alle de syv har all grunn til å være stolte, sier jurymedlem og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Embla arrangeres hvert andre år og neste finale vil være i 2021.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS