Dalen Hotel. (Foto: Dalen Hotel)
Dalen Hotel. (Foto: Dalen Hotel)

Gourmet på Dalen Hotel

Dalen Hotel i Telemark inviterer til kvelder i gastronomiens tegn i august og september. 2 august kommer flere fra Michelin-restauranten Thörnstrøms Kok, og 8. september kommer kjøkkensjefen på À l’aise, Ulrik Jepsen.

Publisert

– Etter suksessen i fjor, sier vi på Dalen Hotel velkommen tilbake til Billal Andersson, kjøkkensjef på Thörnströms Kök i Gøteborg. Nytt i år er at han tar med sine to kolleger, Peter Halldén og Maja Hempel. De jobber sammen på Thörnströms Kök, som har en stjerne i Guide Michelin og er en av Sveriges beste restaurante, melder hotelldirektør på Dalen Hotel, Malin Jernberg.

Hun lover en gastronomisk reise med spennende smaker, fantastisk drikke, utsøkte råvarer og herlig atmosfære, så bli med på en uforglemmelig kveld i gastronomiens tegn.

Bilal Andersson.
Bilal Andersson.

Disse kommer til Dalen Hotel

Her er litt om dem som kommer:

Billal Andersson

Peter Halldén.
Peter Halldén.

Kjøkkensjef på Thörnströms Kök, der han har vært i fem år. Han kommer til å servere en smaksmeny denne kvelden, men overlater vinvalget til sommelierene sine til hver enkelt rett.

Menyen kommer til å gi dere et bilde av hva som skjer i Göteborg, men med råvarene som vi har tilgang til her i Norge.

Maja Hempel.
Maja Hempel.

Peter Halldén

Har jobbet på Thörnströms Kök i 11 år, og er sjefssommelier og overordnet restaurantsjef for Thörnströms konsern med tre restauranter, Thörnströms Kök, Privata rum og Studio.

Han var tidligere ordfører i sommelierforeningen vest i Sverige. Han jobber i dag mye som jury for forskjellige sommelier- og servitørkonkurranser.

Maja Hempel

Kjøkkensjef Ulrik Jepsen på À l’aise besøker Dalen Hotel.
Kjøkkensjef Ulrik Jepsen på À l’aise besøker Dalen Hotel.

Maja Hempel er ansvarlig for spisesalen på Thörnströms Kök, sommelier og restaurantsjef, og har vært hos Thörnströms i snart fem år.

Hempel er engasjert i sommelierforeningen. Hun har blitt nominert til årets sommelier to ganger i avisen Livets goda.

Fra À l’aise til Dalen

Dalen Hotel inviterer restaurant À l’aise og kjøkkensjef, Ulrik Jepsen til en unik opplevelse på Dalen Hotel, lørdag 8. september.

Ulrik Jepsen har erfaring fra anerkjente Michelin-restauranter i inn- og utland, som Waterside inn i England, Kokkeriet og Søllerød Kro i Danmark.

Lysten til å reise førte Ulrik og familien til Norge hvor han de siste to årene har vært kjøkkensjef på Engø Gård på Tjøme, før han nå leder kjøkkenet på À l’aise.

– Vi gleder oss til å komme til Dalen Hotel og håper dere får en fantastisk aften. Vi kommer til å tilby en smaksmeny «carte blanche» og selvfølgelig får sommelieren vår sette en nydelig vinpakke til hvert enkelt rett, sier Jepsen.

Les mer på Dalenhotel.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her