Ægirs Heidrun Vikingmjød er hedret med Spesialitet-merket. Fra venstre fylkesmann og jurymedlem Lars Sponheim, gründere Ægir Bryggeri Aud Melås og Evan Lewis, brygger Thomas Schöne, og administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist
Ægirs Heidrun Vikingmjød er hedret med Spesialitet-merket. Fra venstre fylkesmann og jurymedlem Lars Sponheim, gründere Ægir Bryggeri Aud Melås og Evan Lewis, brygger Thomas Schöne, og administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist

Vikingenes festdrikk er hedret

Heidrun Vikingmjød fra Ægir Bryggeri har fått Spesialitet-merket fra Matmerk.

Publisert

– At noen gjenoppliver en urgammel, norsk tradisjon som mjød fortjener å feires. Mjød var tross alt vikingenes og deres guders selvskrevne festdrikk, sa leder av Spesialitets fagjury, Lars Sponheim, da Heidrun Vikingmjød fra Ægir Bryggeri fikk Spesialitet-merket under Bryggeri- og drikkevareforeningens årsmøte.

– Vi er et vikinginspirert bryggeri, så vi måtte jo bare lage mjød. Vi ville lage mjøden så ekte som mulig, og bruker derfor kun norsk lynghonning. Resultatet er et unikt og veldig annerledes produkt som vi er veldig stolte av. Å få Spesialitet-merket er kjempekjekt, og en flott anerkjennelse for oss, sier gründer av Ægir Bryggeri, Evan W. Lewis i en pressemelding.

Heidrun Vikingmjød

Heidrun Vikingmjød er laget av 100 prosent norsk lynghonning, vann og gjær. Lynghonning og vann varmes opp til maks 70 grader for å beholde honningens komplekse aroma. Honningvannet tilsettes deretter bryggeriets ølgjærstamme og står til gjæring i seks måneder med jevnlig tilsetting av gjær underveis.

Gudenes drikk

Mjød var vikingenes og deres guders selvskrevne festdrikk, som navnet Heidrun henviser til. Heidrun var nemlig en geit som beitet på taket på Valhall i norrøn mytologi. I stedet for melk hadde hun mjød i juret. Også navnet på bryggeriet, Ægir, er hentet fra den norrøne mytologien.

Ægir Bryggeri holder til i Flåm, og har utmerket seg i flere internasjonale konkurranser med sitt håndverksbryggede øl. Siden 2011 har Ægir også produsert brennevin.

En garanti for unik smak

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, ledet av fylkesmann Lars Sponheim.

Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de bestemmer seg for om produktet er verdig hedersbetegnelsen Spesialitet.

– Spesialitet er et merke man virkelig må fortjene, og jeg kan si dere at vi i fagjuryen er en gjeng med høye krav og forventninger, sa Lars Sponheim under tildelingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS