Jubel på Det Norske Måltid. (Foto: Bitmap)
Jubel på Det Norske Måltid. (Foto: Bitmap)

Det Norske Måltid 2016

Påmeldingen til Det Norske Måltid 2016 er for lengst åpnet. Nytt av året er en ny kategori for sider. Innen august må kandidater være påmeldt. Da starter silingen.

Publisert

Det fordi mange norske produsenter lager drikke av høy kvalitet, og det ønsker Det Norske Måltid å løfte frem.

Bidra til næringsutvikling

Nå er påmeldingen til Det Norske Måltid 2016 åpnet, og alle produsenter er invitert til å registrere sitt produkt for å bli med i kåringen av landets beste mat- og drikkeprodukter.

Målet med kåringen er å bidra til næringsutvikling gjennom å vise frem kvalitet, øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Interesse

– Vi gleder oss fordi vi er spente på hvilke produkter som blir med, og hvor mange. De siste årene har flere og flere meldt seg på og vi håper på stor deltakelse også i år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting, som står bak kåringen.

– I 2015 var dommerne overveldet over den fantastiske kvaliteten på produktene. Det blir spennende å se hva vi kan vente oss i år, sier Austigard og Skretting i en pressemelding.

Årets konkurransekategorier:

Årets sjømat villfanget

Årets sjømat foredlet

Årets sjømat oppdrett

Årets det grønne

Årets det grønne foredlet

Årets kjøtt foredlet

Årets kjøtt

Årets ost

Årets meieriprodukt foredlet

Årets godbit

Årets tradisjonsøl

Årets sider (ny kategori)

Årets matspire (Årets matspire er en vandrepris fra Matmerk som gis til en av finalistene. Matmerk ønsker å løfte lokalmat og få produktene ut til forbruker og juryens tro på produktet i et markedsperspektiv er derfor avgjørende. Priskriteriene er ambisjoner, vekstmuligheter og kommersiell «teft». Premien gjelder rådgivning fra Matmerks egne ansatte, med en verdi på 100 000 kroner).

Det Norske Måltids hederspris (Det Norske Måltids Hederspris tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur. Prisen ble delt ut for første gang i 2011 og gikk til Ingrid Espelid Hovig. I 2012 gikk prisen til Halvor Heuch, i 2013 til Arne Brimi, i 2014 til Bodil Nordjore og i 2015 til Astri Riddervold).

Påmelding til august

Påmeldingen er åpen frem til starten av august, og første siling av produkter pågår da over to dager for å plukke ut delfinaleproduktene.

Deretter blir det delfinaler i Bergen 2. september, Oslo 3 september., Trondheim 14. september og Tromsø den 23. september.

Finalen finner sted i Stavanger 6. januar 2017.

Les mer på Detnorskemaltid.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som et av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS