Arnt R. Steffensen er gjenvalgt som leder i Kost- og ernæringsforbundet. (Arkivfoto: Morten Holt)
Arnt R. Steffensen er gjenvalgt som leder i Kost- og ernæringsforbundet. (Arkivfoto: Morten Holt)

Gjenvalgt i Kost – og ernæringsforbundet

Arnt Steffensen er gjenvalgt som leder i Kost- og ernæringsforbundet,

Publisert

Valgkomiteens innstilling ble enstemmig vedtatt på landsmøtet i Kristiansund i helgen.

Arnt Steffensen ble gjenvalgt som leder i Kost- og ernæringsforbundet, mens Monica Smørvik er ny nestleder.

Arnt R. Steffensen (til venstre) sammen med det nye landsstyret i Kost- og ernæringsforbunder. (Foto: Elisabeth Strøm, Kjøkkenskriveren)
Arnt R. Steffensen (til venstre) sammen med det nye landsstyret i Kost- og ernæringsforbunder. (Foto: Elisabeth Strøm, Kjøkkenskriveren)

Slik er det nye landsstyret

Slik er sammensetning av landsstyret i Kost- og ernæringsforbundet for den kommende perioden:

Arnt Steffensen, leder, Oslo- Akershus

Monica Smørvik, nestleder, Nordland (ny)

Kirsti Strømhaug, styremedlem, Nordland

Vera Guldbrandsen, styremedlem, Oppland

Geir-Kristian Øvrevik, styremedlem, Hedmark

Liv Bjørnstad Aandahl, styremedlem, Møre og Romsdal, ny

Harald Birkenes, styremedlem, Agder

Linn-Anett Gresholdt, varamedlem, Østfold (ny)

Arnt Steffensen brukte bambus som symbol i landsmøtetalen. (Foto: Morten Holt)
Arnt Steffensen brukte bambus som symbol i landsmøtetalen. (Foto: Morten Holt)

Ann-Kristin Aklestad, varamedlem, Møre og Romsdal (ny)

Brukte bambus

​I landsmøtetalen brukte Arnt Steffensen bambus som symbol på forbundets arbeid de tre siste årene. Bambusfrøene stikkes i jorden og må vannes møysommelig og jevnlig dag ut og dag inn. Etter et par år har frøene slått rot og bambusen kan vokse opptil et par meter i døgnet.

Britt R. Sørø ble hedret på landsmøtet i Kost- og ernæringsforbundet. (Arkivfoto: Morten Holt)
Britt R. Sørø ble hedret på landsmøtet i Kost- og ernæringsforbundet. (Arkivfoto: Morten Holt)

­– Dette er et bilde på politisk påvirkningsarbeid i praksis, og hvordan vi jobber. Vi forsøker å stikke oss fram og gå nye veier. Det er ikke alltid det virker, men hvis vi ikke gjør noe, skjer det heller ingenting, sa Steffensen.

Utallige leserinnlegg, møter med lokale og sentrale politikere og lobbyvirksomhet gjør at Kost- og ernæringsforbundet i dag har satt seg selv på kartet, og blir spurt om råd når avgjørelser skal tas og politikk utformes på området matomsorg, skriver Kjøkkenskriveren.no.

Heder til Sørø

Britt R. Sørø, som har vært forbundsleder i tre perioder, medlem av valgkomiteen og nå nyvalgt medlem av kontrollutvalget, ble hedret på landsmøtet i Kristiansund.

For innsatsen gjennom en årrekke ble hun hedret med forbundets hederstegn – nøyaktig 30 år etter at hun ble medlem av yrkesorganisasjonen.

Les mye mer om landsmøtet på Kjøkkenskriveren.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Kost- og ernæringsforbundet

Norsk Forening for ernærings og dietetikk (NFED) ble stiftet i 1948. I 2007 skiftet foreningen navn til Kost- og ernæringsforbundet.

Forbundet organiserer alle som arbeider med matomsorg, herunder kostøkonomer, kjøkkensjefer, assisterende kjøkkensjefer, dietetikere, institusjonskokker, kokker, kjøkkenassistenter, lærlinger, studenter og matverter.

Kost- og ernæringsforbundet har siden 1994 arrangert NM i institusjonskokkfaget - lag. I 1998 fikk konkurransen offisiell status som norgesmesterskap.

Forbundet har siden 2006 delt ut Matomsorgsprisen i samarbeid med magasinet Horeca/Horecanytt.no.

Les mer på Matomsorg.no

 

Powered by Labrador CMS