Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Lag en god tomatsaus

Sausen er en viktig basis i kjøkkenet, og det er lettere enn du tror å lage en god saus. Her er et tips for en god tomatsaus.

Publisert

Martha Mettlig deler gjerne med seg av sine råd og tips til deg som vil lage god mat. De bruker bare ferske og fristende råvarer når de tilbereder maten.

Du trenger tid på å lage en god saus, tid til å la mengden med væske redusere, men til gjengjeld kan du gjøre andre ting mens du venter.

Lag en stor porsjon og frys ned restene i passende mengder. Gjør det enkelt å overraske med en nydelig saus til neste måltid.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tomatsaus

Saus, nok til 4 personer:

* 4 - 6 store og modne tomater

​​​​​​​* ½ rød finhakket chili, litt vanlig løk

* 2 ss olivenolje

* 1 ts sukker

* salt og pepper

Fremgangsmåte: Vask tomatene og fjern stilken. Kjør i blender sammen med løk og chili. Varm litt olivenolje i gryten og sil tomatene gjennom et dørslag ned i gryten. Kok forsiktig til mengden er redusert til halvparten. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Sausen er klar til bruk, kan også fryses ned. Pynt med basilikumblad. Brukes til pasta, eller fisk og skalldyr, eller som basis for andre sauser

Kilde: Martha Mettlig

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS