Egg i sky. (Foto: Matprat.no)
Egg i sky. (Foto: Matprat.no)

Egg i sky!

«Egg i sky», eller «Cloud eggs» på engelsk, har tatt av i sosiale medier. Så enkelt og så fantastisk, på samme måte som egget selv. Dette er en sikker vinner, i tillegg til at det er fotogent.

Publisert

At folk tar bilder av maten de spiser er ingen nyhet. Og egget er en av de råvarene som gjør seg ekstra godt på bilder. Kanskje har du selv tatt bilder av et perfekt kokt egg, eller stukket hull med kniven i et posjert egg for å se den fine gule eggeplommen bre seg utover tallerkenen?

Slike videoer og bilder er sikre kilder til vann i munnen. Men nå er det ikke lenger nok med bilder av kokt, stekt eller rennende egg. Siste nytt innen egge-fotografering er egg i sky, eller cloud eggs på engelsk. Fenomenet har tatt av i sosiale medier og er et morsomt tilskudd til den øvrige matfotograferingen.

Egg er trendy

Egg er et estetisk objekt, både i form og farge. Konsistensen, formen og fargen er visuelt tiltrekkende og brukes derfor mye blant matbloggere og andre matinteresserte.

– Egg har fått fornyet interesse og er godt synlig i matblogger, på instagram og andre ledende publikasjoner innen mattrender. Egget brukes i tillegg over hele verden av alle kulturer, og har treffpunkter med i trenden om at folk ønsker å spise ren og naturlig mat, sier samfunnsanalytiker i MatPrat, Anne Cecilie Zondag.

Slik gjør du det

Du trenger 1 egg og slik gjør du:

1) Sett ovnen på 225 °C.

2) Skill eggeplommen fra eggehviten.

3) Pisk eggehviten luftig. Ta en skje og legg skummet på ett bakepapir så det blir en rund form. Lag en liten fordypning i midten.

4) Sett inn bakeplaten i stekeovnen i 4–5 minutter.

5) Legg eggeplommen i midten av «skyen», og stek det videre i to minutter.

Lag egg i sky og plasser på en ristet skive med brød, ved siden av avokado eller andre grønnsaker.

Matprat.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS