Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad hos Ånstad Lam på vei til Scandic Svolvær. (Foto: Ånstad Lam)

Ånstad-lam på Scandic-menyen

Ånstad Lams lokalmatavtale med Scandic Hotels i Norge har gitt resultater. – Vi opplever sterk vekst i salget, opplyser gründer for Ånstad Lam AS, Gunnar Fjellstad.

Publisert
Det er veldig gøy at våre produkter, som stammer fra Lofoten, havner tilbake på menyen i Nord Norge, uttaler Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad (bildet) hos Ånstad Lam. (Foto: Ånstad Lam)

Bare på Scandic Svolvær går det nå 130 kilo rent lammekjøtt i uka, og det er vi svært fornøyd med, sier Fjellstad.

– Kjøkkensjef Sture Olsen på Scandic Svolvær er svært fornøyd med våre produkter «Håndskåret Ånstad Ytrefilet» og «Ånstad Lammelår i skiver». Det er veldig gøy at våre produkter, som stammer fra Lofoten, havner tilbake på menyen i Nord Norge, uttaler Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad hos Ånstad Lam.

– Også Scandic Meyergården i Mo i Rana, Scandic Hell og de to trondheimshotellene Scandic Bakklandet og Scandic Lerkendal har gitt meget gode tilbakemeldinger på produktene, forteller Fjellstad.

Her, fra den fraflyttede boplassen Ånstad langt ut i Lofoten, stammer Ånstad Lam. (Foto: Ånstad Lam)

Bestefarens metode

Han driver firmaet fra Sætre i Hurum, men Ånstad Lam har aner fra Lofoten.

Ånstad Lam drives av Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad. (Arkivfoto: Morten Holt)

Gunnar Fjellstads bestefar, som ble født i 1905 og bodde på Ånstad ytterst i Lofoten, utviklet en helt unik oppbevaringslake for lam. Fjellstad har sammen med samboer Camilla Hamre, tatt frem bestefarens gamle familiehemmelighet.

Tilberedningsmetode fra Lofoten

– Det er tilberedningsmetoden som er nøkkelen. Kjøttet er konservert med en gammel metode som ble brukt lenge før fryseboksens tid. Lammekjøttet ligger i den spesielle laken i minst tre uker, og gir deg mørt kjøtt som har en fantastisk lammesmak, sier Gunnar Fjellstad.

Les også: Familiehemmeligheten blir til gourmetlam (publisert februar 2017)

Les mer på Aanstadlam.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS